Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beter bier door gerst-genoom?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beter bier door gerst-genoom?

18 oktober 2012 om 13:26

Wetenschappers hebben na zes jaar lang DNA onderzoek een belangrijke ontdekking gedaan om bier beter te maken.

gerst

Door het onderzoek naar het DNA van gerst, kan de veelgebruikte graansoort beter beschermd worden tegen ziektes, en dit kan leiden tot beter bier. Dit meldt het wetenschappelijke blad Nature.

Lees ook

Door het onderzoek kunnen kwekers makkelijker de onderdelen DNA van gerst opsporen die ervoor zorgen dat het gewas beter groeit of beschermd wordt tegen ziektes. Maar het kan ook taaier worden gemaakt, zodat het beter tegen klimaatverandering kan.

Pap, brood, koek en bier

De uitkomst van dit onderzoek kan voor veel mensen meer voedselzekerheid betekenen. Gerst is de vierde belangrijkste graansoort van de wereld. Mais, rijst en tarwe worden meer gegeten. Gerst wordt gebruikt om bijvoorbeeld pap, brood en koek mee te maken. Ook in diervoeding wordt gerst veel gebruikt. Maar bovenal is gerst één van de basis ingrediënten voor bier!

Cookie instellingen