Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bevrijdingsbier door Brouwerij Heyloo

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bevrijdingsbier door Brouwerij Heyloo

05 mei 2020 om 09:37

Ter gelegenheid van de 75 jaar bevrijding heeft Brouwerij Heyloo een speciaal bevrijdingsbier gebrouwen! Een mooie lager met de naam: Bevrijdingsbier.

Bevrijdingsbier Heyloo
bevrijdingsbier
bevrijdingsbier logo

75 jaar vrijheid

In 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Op dinsdag 8 mei 1945 trokken Brits-Canadese troepen Heiloo binnen waar ze door de inwoners enthousiast werden onthaald. Ter gelegenheid hiervan heeft Brouwerij Heyloo een bijzonder bier gebrouwen, het Bevrijdingsbier.

Bevrijdingsbier

Bevrijdingsbier is een Lager van 5,5% alcohol. Een goed doordrinkbaar goudblond/amber kleurig bier met een frisse en fruitige reuk en een licht bittere afdronk! Heyloo bier

Lees ook

Het recept voor dit bier is door de bierbrouwerij in Heiloo ontwikkeld en uitgetest. Er is eenmalig een partij van 1000 liter gebrouwen bij Stadsbrouwerij Radboud in Medemblik. Het etiket is ontworpen door de bekende Heilooënaar Iwan Bronkhorst. Op het etiket staat een foto van de intocht van Brits-Canadese troepen op 8 mei 1945 in Heiloo. 

Desondanks de festiviteiten op 5 mei dit jaar niet door zullen gaan door de maatregelen omtrent het coronavirus, stilt dat de proost op de vrijheid niet. Sinds zaterdag 2 mei is het Bevrijdingsbier in Heiloo te koop bij Kade&Zo, in Alkmaar bij de Bierwinkel en in Castricum bij de Bierhut!