Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stichting Brouwerij Heyloo Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stichting Brouwerij Heyloo Bier

Stichting Brouwerij Heyloo Bier is een bierbrouwerij uit Heiloo (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Brouwerij Heyloo
Logo Varnebock Heyloo bier
Header Heiloo Varnebock (Iwanis Bronkhorst)

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Stichting Brouwerij Heyloo Bier

Stichting Brouwerij Heyloo Bier heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Stichting Brouwerij Heyloo Bier!
 • Willibrordus Blond - Blond - 5,5%

  Voor het Willibrordus Blond van Stichting Brouwerij Heyloo Bier zijn pils-, tarwe- en caramout gebruikt. Duitse Hallertauer hopsoorten zorgen voor een mild aroma en geven het bier een klein bittertje in de nasmaak. Het frisse karakter wordt versterkt door het gebruik van een Duitse gist uit Beieren die voor een lichte citrusgeur en een soepele afdronk zorgt. Dit bier bevat een alcoholpercentage bedraagt 5,5%.

 • Varnebock - Bock - 6,5%

  De Varnebock heeft een volle romige schuimkraag en een net zo'n volle smaak. Dit bier heeft tonen van caramel en chocolade, tot slot heeft deze herfstbok een stevige maar zeer lekkere afdronk.

 • Heilooër Blond - Blond - 7%

  Heilooër Blond is een lichtvoetig smakend goudblond bier waar je je in zou kunnen vergissen, want het heeft 7% alcohol. Heilooër Blond is een bier met frisse, fruitige en kruidige tonen, waarbij je op bepaalde momenten een bittertje proeft.

 • Heyloo Bevrijdingsbier - Amber - 5,5%

  Bevrijdingsbier is gebrouwen ter gelegenheid dat het in 2020 precies 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijdt is. Pale- en caramout geven het bier een moutige smaak. Een goed doordrinkbaar goudblond/amber kleurig bier met een frisse en fruitige reuk en een licht bittere afdronk. Een prima dorstlesser. De Britse Bramling Cross hop zorgt voor een klein bittertje. Als aromahops zijn de Britse Fuggles hop en wat Heilooër hop toegevoegd. Om in stijl te blijven is een Britse gist, Nottingham Ale, gebruikt.

 • Ter Coulster Dubbel - Dubbel - 7%

  Ter Coulster Dubbel heeft een roodbruine kleur en een smaak die zoetig en moutig is en een vleugje chocolade bevat. Bijzonder is de toevoeging van honing uit Heiloo, waarbij ook honing van het landgoed Ter Coulster is gebruikt. De honing komt zowel terug in de geur als in de smaak maar is niet opdringerig. Ter Coulster Dubbel krijgt zijn bijzondere karakter doordat het op ambachtelijke wijze is gebrouwen met pils-, munch-, cara- en chocolademouten, basterdsuiker, koriander en fijne Duitse hopsoorten die vooral voor het aroma maar ook voor een beetje bitterheid zorgen. Een zorgvuldig uitgekozen Amerikaanse gist zorgt voor nagisting op de fles.

 • Nijenburg Grand Cru - Quadrupel - 9%

  Nijenburg Grand Cru van Stichting Brouwerij Heyloo Bier is een vol en donker 9% alcohol bier met verwarmende en intense, moutige smaak en een licht zoetige afdronk. Voor het bier zijn maar liefst 7 verschillende moutsoorten gebruikt, waaronder rookmout. Voor de hop gebruikten we een Duitse bitterhop en een Duitse aromahop. Tijdens het brouwen is suiker toegevoegd en aan het einde van het brouwproces koriander.  

Niet meer gebrouwen door Stichting Brouwerij Heyloo Bier

Er is bij ons 1 bier bekend van Stichting Brouwerij Heyloo Bier die nu niet meer wordt gebrouwen.

 • Midzomer Wit - Wit - 5%

  Midzomer Wit van bierbrouwerij Heyloo is een bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Midzomer Wit is een fris biertje dat de dorst lest en goed doordrinkbaar is.

Achtergrond informatie

René Boulonois, Bert Langendam en Theo van Beek hebben Stichting Brouwerij Heyloo opgericht, die ten doel heeft het ontwikkelen, brouwen en lokaal vermarkten van speciaalbier met een Heilooër identiteit. Deze achterburen van elkaar (hobby)brouwen met elkaar in één van hun garages zo´n 20 liter per keer.

Lees ook

Daarbij wil de stichting ook de historie van Heiloo promoten via de etiketten en haar website. Er is een contract getekend met Brouwerij de Schans in Uithoorn. Bij deze brouwerij worden de bieren van Heyloo gebrouwen.

Op dit moment zijn er drie verschillende bieren. Heilooër Blond, Midzomer Wit en Coulster Dubbel.

Stichting Brouwerij Heyloo Bier in het nieuws