Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier bezit jongeren onder de 16 strafbaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier bezit jongeren onder de 16 strafbaar

29 juni 2011 om 10:59

Kinderen jonger dan zestien jaar zijn voortaan strafbaar als zij betrapt worden op het in bezit hebben van bier. Een meerderheid van de Tweede Kamer sprak zijn steun uit voor dit kabinetsplan.

bier

wij verkopen geen alcohol aan klanten jonger dan 16 jaar De Tweede Kamer steunt het plan van het kabinet om alcoholbezit onder 16 jaar strafbaar te stellen, maar het voorstel is wel aangepast. Er was veel discussie in de Kamer wie precies wanneer moet worden gestraft. Een meerderheid heeft nu uitgesproken dat jongeren onder de 16 die op straat drank bij zich hebben, bestraft moeten worden.

Als in een horeca gelegenheid iemand onder de 16 wordt betrapt met bier, is zowel de ondernemer als het kind strafbaar. En bij verkoop van drank aan een jongere onder de 16 jaar in een supermarkten of slijterij wordt alleen de ondernemer aangepakt, het kind gaat vrijuit. Maar als het kind de winkel uitloopt en op straat komt, is hij/zij wel strafbaar.

Lees ook

Uit onderzoek van de GGD in Amsterdam blijkt trouwens dat het drinken van alcohol door jongeren onder de 16 jaar afgelopen jaren fors is afgenomen. De alcoholcampagnes 'Alcohol onder de 16? Natuurlijk niet' en 'Geen 16? Geen druppel' blijkt dus haar vruchten af te werpen! 

Cookie instellingen