Bier brouwen voor kunstgrasveld

Bier brouwen voor een nieuw kunstgrasveld

Voetbalclub V.I.O.S. Vaassen is hard aan het sparen voor een nieuw kunstgrasveld. Om sneller te kunnen spelen op dit gewilde stuk gras hebben de woensdagavondrecreanten een wel heel bijzondere actie op poten gezet!

14 maart 2013 om 09:24


Inkoppertje

Alle teams van voetbalclub V.I.O.S. zijn gevraagd om geld in te zamelen voor een nieuw kunstgrasveld. Om de kas van de voetbalclub te spekken, hebben de woensdagavondrecreanten een speciaal bier laten brouwen, bestemd voor verkoop. Het bier heeft, uiterst toepasselijk, de naam Inkopper gekregen. Het is een zogenaamd weizenbier, een tarwebier met een alcoholpercentage van 6,2%. De naam is, behalve dat het natuurlijk goed past in het voetbaljargon, gebaseerd op het alcoholpercentage, dat wat hoger is dan noraal. "Het bier drinkt lekker door maar komt wel goed binnen", aldus één van de spelers van het team. In totaal is er 800 liter bier gebrouwen.

Lancering

De Inkopper is gebrouwen in samenwerking met het Epe BIer Collectief. Het bier wordt vrijdag 5 april aaanstaande gepresenteerd bij de voetbalclub. Op die avond wordt er vijf euro entree gevraagd aan bezoekers, waarvoor ze dan een speciaal glas krijgen dat aan de tap één keer gratis gevuld wordt met het voetbal-bier. De glazen, met opdruk van het logo, zijn daarna ook te koop, net als een 4-pack Inkopper. Verder wordt het bier ook verkocht in een fles van 75 cl.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria

Hoog bezoek bij Bavaria
De nieuwe spelers van PSV brachten een bezoek aan de brouwerij en mouterij van Bavaria in Lieshout. Bjorn van der Doelen neemt de PSV spelers mee door de brouwerij.

Meer reclames van Bavaria

Laatste reacties