Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier en eten: van trend naar blijvertje | Lowlander

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier en eten: van trend naar blijvertje

06 augustus 2020 om 10:07

Lowlander Botanical Beers - de brouwer die sinds 2016 onder andere succesvolle foodpairing diners host - heeft nu al hun vergaarde kennis en inspiratie verzameld op een heus bier & foodpairing platform.

Gerecht met garnalen en Lowlander White Ale
Lowlander Grapefruit IPA met een vegetarisch gerecht
Lowlander Blonde Ale met een lekker kipgerecht

Bier met eten combineren

Een trend mag je het al niet meer noemen; bier heeft blijvende, culinaire meerwaarde. Dat weten de (sterren)chefs en sommeliers, maar ook de kritische drinker; 79% van de millennials is geïnteresseerd in bier & foodpairing*. Lowlander Botanical Beers - de brouwer die sinds 2016 onder andere succesvolle foodpairing diners host - heeft nu al hun vergaarde kennis en inspiratie verzameld op een heus bier & foodpairing platform.

Met recepten, tips, downloads en de Lowlander Beer & Food navigator ontdek én maak je zelf de meest smakelijke combinaties. Of ga het proeven door gewoon lekker aan te schuiven: het platform wordt namelijk gelanceerd met een serie unieke Botanical Brewkitchen pop-up diners door heel Nederland. Tickets zijn nu verkrijgbaar

Wijn of bier?

Lowlander bier gecombineerd met een gerecht Wijn bij het eten kennen we allemaal. Voor de diehard zien we hier en daar cocktails met foodpairing. Maar er is een derde, en blijvende, speler in het foodpairing spel: bier.

Want waar wijn het voornamelijk moet hebben van één ingrediënt (de druif) en cocktails al snel complex zijn - inclusief vaak hoge alcoholpercentages - biedt alleen al de combinatie van de vier basis ingrediënten van bier een interessant en breed spectrum aan smaak, aroma en textuur. Dat weten ook sommeliers en (sterren)chefs; zo heeft De Librije al jaren een bierkaart en weet de sommelier bij The Jane net zoveel van bier als van wijn.  

Bier als betere match

Maar onderschat ook ons, kritische drinkers, niet: 63% vindt bier een betere match op tafel dan wijn. Dit bleek uit een survey onder meer dan 200 gasten van Lowlander Botanical Brewkichten pop-up diners. Naast de vier basis ingrediënten van bier (mout, water, hop en gist) brouwt de botanisch brouwer met kruiden, specerijen en fruit - ofwel botanicals. Zo’n beetje alles wat de natuur aan smaak te bieden heeft wordt verkend - van citrusschillen en thee tot sparrennaalden - wat zorgt voor nóg meer variatie in smaak en karakter. Daar krijg je dorst (en trek) van, toch?  

Bier & foodpairing pop-up diners

Dat de smaakverkenning van Lowlander verder gaat dan bier weten ook chefs en gasten: sinds 2016 host Lowlander regelmatig bijzondere bier & foodpairing pop-up diners onder de naam Botanical Brewkitchen. En voor ieder nieuw bier duikt de brouwer - met en zonder chefs - de keuken in voor een passend recept. 

Lees ook

Alle kennis, recepten en inspiratie heeft Lowlander nu verzameld op een heus bier & foodpairing platform, inclusief gratis downloads en de Lowlander Beer & Food Navigator; een smaakwiel dat je de weg wijst naar de perfecte pairing.

Voorbeeld van Lowlander bier en food combinatie

Proeven? Schuif aan bij Lowlander

Je kunt natuurlijk zelf de keuken induiken maar ook lekker makkelijk aanschuiven bij Lowlander. Vanaf augustus slaat Lowlander namelijk de handen ineen met verschillende chefs en horecaondernemers voor een unieke serie pop-up diners waarbij bier & foodpairing natuurlijk centraal staat.

Deze week al is Lowlander te vinden bij I CHANGE in Delft voor een 5 gangen diner rondom ‘the value of food’; de laatste paar tickets à €35 zijn nog te reserveren. Of ga voor de ‘Liquid Lunch’ in de Golden Palm Bar van Bar The Tailor: de hele maand augustus geniet je in de prachtige tuin van vier gangen Botanical Beertails + Bites.  

Van een ‘Hout, Vuur & Smaak’ editie in Utrecht, tot 4 gangen fine dining bij Restaurant C. in Amsterdam en van een Guilty Sunday Roast bij FIG Food & Gym tot een walking dinner door Naturalis; er is de komende tijd meer dan genoeg te ontdekken: 

- Bar The Tailor Amsterdam - Botanical Beertails & Bites - Hele maand augustus
- Vuurproeven Utrecht Hout, - Vuur & Smaak - 21 en 22 augustus
- Edel by Dennis Amsterdam - Diner @Ongepland Festival - 27 augustus
- FIG Food & Gym Utrecht - Guilty Sunday Roast - 6 september
- Restaurant C. Amsterdam - Sunday Botanical Lunch - 6 september
- Javaanse Meisjes Alkmaar - Indonesian Beer & Food - 24 september
- Autumn-The Home Edition - Online Lowlander pop-up - 22 oktober
- Velvet ‘s-Hertogenbosch - Elluf Elluf - 11 november
- Naturalis Leiden - De rijkdom van de natuur - TBC
- De Limus Nijmegen - Botanical Beer & Foodpairing -TBC

Alle informatie en ticket links zijn te vinden op de website van Lowlander.

Lowlander Botanical BrewKitchen

Cookie instellingen