De Librije*** In Zwolle komt met bierkaart

De Librije in Zwolle komt met bierkaart

Sterrenrestaurant De Librije*** in Zwolle introduceert een bierkaart. Alle gerechten op de kaart worden voorzien van een biersuggestie.

15 juni 2016 om 14:30


10 bieren op de bierkaart

Maximus Saison 5De volgende 10 bieren zullen binnenkort op de kaart verschijnen bij De Librije: Oude Geuze BoonWeihenstephan HefeweissbierMaximus Saison 5, Oedipus Thai Thai TripelAnderson Valley Boont Amber, Anchor Steam Beer, OrvalAlaskan Smoked Porter 2012, Boon Kriek Marriage Parfait en St. Bernardus Abt 12.

Het is nog niet bekend welke bieren en gerechten met elkaar gecombineerd worden.

Meer biermenu’s in Nederland

Er wordt verwacht dat er straks meer restaurants in Nederland met biermenu’s gaan werken. Sommige smaakcombinaties zijn simpelweg alleen met bier te verkrijgen en niet met wijn.

Daarnaast speelt de koolzuur in het bier een zwaar onderschatte maar uiterst belangrijke rol: het ‘reinigt’ de mond na elke slok, waardoor deze klaar is voor een volgende smaakontdekking. Daarnaast ‘snijdt’ het als het ware door vette sauzen en gerechten, waardoor het de onderliggende smaken meer de kans geeft waargenomen te worden.

Lees ook het boek bier en spijs voor meer heerlijke bier- spijscombinaties.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch Gerijpte Herfstbok

Weer om te genieten: Gerijpte Herfstbok
Commercial van Grolsch Gerijpte Herfstbok. Tijdens de herfst is het volgens Grolsch weer om te genieten. Dat kan met hun gerijpte herfstbok.

Meer reclames van Grolsch Gerijpte Herfstbok

Laatste reacties