Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier kan 20 procent goedkoper

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier kan 20 procent goedkoper

17 januari 2007 om 17:54

Goed nieuws! Bier in de horeca kan veel goedkoper, volgens een nieuw bedrijf dat bier aan de horeca gaat leveren. Dat zegt Frans van den Donk uit Deest die samen met twee compagnons Docqmans Bierbrouwerij in Tiel is gestart. Het bedrijf levert het goedkope Q Pilsener.

Bier kan 20 procent goedkoper

Inmiddels nemen zo’n dertig horecabedrijven het biermerk af van Docqmans Bierbrouwerij. Het idee achter het biermerk is dat het allemaal een stuk goedkoper kan, zo laat Van den Donk weten.

‘Bier kan gewoon 20 procent goedkoper. Dat is het idee achter dit nieuwe biermerk. We zijn als klein bedrijf minder geld kwijt aan overhead. Die 22-centiliterglazen zijn destijds door de grote bierbrouwers bij de horeca door de strot geduwd. Ook dat was een reden om dit merk in de markt te zetten’, aldus Van den Donk op Gelderlander.nl.

Volgens Van den Donk zit de smaak van Q Pilsener ergens tussen Heineken en Hertog Jan in. Het bier wordt gemaakt in het België, bij brouwerij Liefmans. Deze brouwerij is bekend van Dentergems witbier, Kriek en andere fruitbieren. Het bier is verkrijgbaar is fusten van dertig en vijftig liter en in tanks van 250, vijfhonderd en duizend liter.

We zullen zien dit goedkope bier ook de consument zal bereiken. Want de caféhouder kan die 20% natuurlijk ook in zijn eigen zak houden...

Cookie instellingen