Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier met whisky uit België; Brouwerij Het Anker

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier met whisky uit België

04 november 2015 om 12:15

Brouwerij het Anker komt met een hele speciale versie van Gouden Carolus Cuvée van de Keizer.

Het bevat namelijk whisky en heet: Whisky Infused. Het is de eerste smaakexpressie die uitgebracht wordt onder het label Gouden Carolus Indulgence.

Gouden Carolus Indulgence Whisky Infused
Het Anker Mechelen
Brouwerij het anker

Het is iets wat nog niet eerder is gedaan in speciaalbierland België. Whisky toevoegen aan een heel mooi speciaalbier. De Gouden Carolus Cuvée van de Keizer wordt verrijkt met een scheutje whisky.

Whisky

Brouwerij Het Anker in Mechelen heeft verschillende bieren die het erg goed doen en al enkele keren werden uitgeroepen tot beste bier ter wereld in hun categorie. Maar sinds twee jaar hebben ze ook een Gouden Carolus Single Malt, whisky uit hun eigen stokerij.

Gouden Carolus Whisky Infused fles en glas

Lees ook

class="imgright" src="/images/fck/images/nieuws/Gouden%20Carolus%20Whisky%20Infused%20fles%20en%20glas.jpg" style="width: 203px; height: 377px;" title="Gouden Carolus Whisky Infused fles en glas" />Inspiratie

En dat inspireerde de brouwerij tot een geslaagd experiment. Twee topproducten worden gemengd wat leidt tot uniek bier dat krachtig en volmondig is.

Het is tegenwoordig hip om zware bieren in oude whiskyvaten te laten rijpen om een opvallend smaakaccent te krijgen. Maar dat is niet wat ze in Mechelen doen. Er wordt letterlijk wat van onze whisky bij het bier gegoten. Daarmee is Brouwerij Het Anker uniek in België.  

Gouden Carolus Indulgence

De Whisky Infused is de eerste smaakexpressie uitgegeven onder het label Gouden Carolus Indulgence. ‘Indulgence staat in het Engels voor een bron van vermaak, genot of verwennerij. En dat is nu net wat Brouwerij Het Anker wil bereiken met deze nieuwe serie gelimiteerde bieren.’

Vanaf 9 november

Het bier bevat 11,7% alcohol en is vanaf 9 november bij de brouwerijwinkel van Het Anker, gespecialiseerde bierhandelaars en over een aantal weken bij de Belgische supermarkt Delhaize.

Interessant biernieuws? Deel het nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen