Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier niet slecht voor de studie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier niet slecht voor de studie

26 maart 2010 om 12:40

In de Verenigde Staten is een onderzoek gedaan naar de prestaties van studenten en het drink gedrag. En wat blijkt: bier drinken is helemaal niet zo slecht!

Bier niet slecht voor de studie

Ben je student en lees je dit dan is het natuurlijk nog geen vrijbrief om je vol te laten lopen...

Lees ook

Het experiment werd uitgevoerd door het verstrekken van bier of alcoholvrij bier aan 193 studenten. De volgende dag werden de studenten getest. Na een week werd het experiment herhaald.

De studenten die echt bier te drinken kregen, bereikten een gemiddeld bloed-alcohol niveau van 0,12, zeg maar een biertje of vijf in de loop van vier uur. Na deze vrolijke avond werden de jongeren onder het toeziend oog van een nachtzuster in bed gelegd.

De studie wees uit dat het drinken in de avond de volgende dag studenten niet dommer maakte. 'De scores op de tentamens vertoonden geen invloed van de alcohol. Er was geen invloed op het lange-termijn geheugen, of op de herinnering van recent geleerd materiaal', schreven de onderzoekers.

De studie wordt beschreven in het komende nummer van het wetenschappelijke tijdschrift Addiction. Zie het Engelse artikel voor de complete tekst.

Cookie instellingen