Bier concentraat
Het Amerikaanse bedrijf Pat's Backcountry Beverages heeft een interessante uitvinding gedaan. Bier uit een zakje. Bier bestaat grotendeels (zo rond de 95%) uit water en daarom is het relatief duur en zwaar om te vervoeren. Met de uitvinding van het bedrijf hebben ze een bier concentraat gemaakt wat alle smaak, alcohol, geur en kwaliteit van een normaal biertje evenaart!
alt="beer carbonator" class="imgright imgrand" src="/images/fck/images/nieuws/carbonator.jpg" style="width: 100px; height: 223px;" title="beer carbonator" />
Volgens het bedrijf mislukten pogingen van anderen om een bierconcentraat te maken altijd omdat ze het water uit het bier wilden zuigen. De bedenker van het concentraat, Pat Tatera, voegt geen water toe om te beginnen, maar wil verder niet te veel kwijt over zijn uitvinding, behalve dan dat zijn bier dezelfde ingrediënten bevat als een normale pint. Hij volgt zelfs het Duitse Reinheitsgebot, een voorschrift dat bepaalt dat bier enkel water, gemout graan, gist en hop mag bevatten.
In bier hoort koolzuur
Naast het pakje concentraat heb je ook water nodig. Het liefst lekker koel, zodat je een koud biertje krijgt. Maar hoe zit het dan met het koolzuur? Hiervoor is een speciale corbonator bottle nodig. Je vult de speciale fles met water en draait de dop met een speciaal middel stevig aan. Even flink schudden (zie het filmpje) en je kan aan het bier!
Wat kost het?
Op dit moment is het bierconcentraat nog niet te koop. Pat's Backcountry Beverages meldt dat het vanaf september dit jaar op de markt komt en een concentraat voor vier 'pints' gaat ongeveer €7,50 kosten.