Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT Bier van de maand: Gentse Strop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier van de maand: Gentse Strop

05 november 2013 om 09:58

In november is Gentse Strop het bier van de maand. Gentse Strop is vernoemd naar de bijnaam van de inwoners van Gent, stroppendragers.

gentse strop
Genste Strop

Deze maand is Gentse Strop het bier van de maand. Dit geldt voor alle cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT).  

Gentse Strop

Gentse Strop is gebrouwen door brouwerij Roman. Het is een blond bier met een hoge gisting, met hergisting op de fles. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6,9 procent. Volgens de brouwers heeft het bier een kruidig aroma en een subtiele hopbitterheid.

Het bier heeft zijn naam te danken aan de inwoners van Gent die in 1540 in opstand kwamen tegen Keizer Karel. Hierdoor kregen de Gentenaars de bijnaam "stroppendragers".

Bier van de maand bij ABT

De Alliantie van Biertapperijen ligt met hun tapperijen verspreid over het hele land. Alle tapperijen zijn terug te vinden op de website.

Lees ook

Bekijk hier welke cafés zijn aangesloten bij de ABT.

Bier van de maand is de belangrijkste gemeenschappelijke actie van de ABT. Het bier moet aan strenge eisen voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn, of het moet een heel nieuw bier zijn.

Geniet deze maand van dit bijzondere bier!