Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier voor iedereen 'achter de duinen' | Eiber bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier voor iedereen 'achter de duinen'

19 juni 2019 om 13:20

Het Haagse biermerk Eiber Bier heeft weer een nieuw bier uitgebracht: Achter De Duinen. Het bier is een American Wheat Ale: een Amerikaanse variant van witbier.

Eiber Achter de Duinen speciaalbier logo
Eiber Achter de Duinen speciaalbier logo
EIBER Bier

Achter de Duinen speciaalbier

Eiber American Wheat Ale Achter De Duinen is een American Wheat Ale: Een Amerikaanse variant van witbier. "Het traditionele witbier is met tarwe gebrouwen en kan daardoor soms een wat weeïge smaak krijgen", aldus brouwer Jasper van den Burg. "Door verschillende hopsoorten toe te voegen aan het brouwsel krijgt dit bier juist een meer stevige en fruitige smaak. De hoppen geven Achter De Duinen een lichte bitterheid en aroma’s van citrus en tropisch fruit."

Drie jaar Eiber Bier

Eiber Bier bestaat nu drie jaar en is een echt Haags biermerk. Bij elk bier wordt gestreefd naar een connectie met Den Haag en daarnaast gaan zij ook veel lokale samenwerkingen aan. Zo is een ander bier van Eiber, De Baron, geïnspireerd op het Haagse Hopje en wordt dat gebrouwen met koffie van Roast Factory, een Haagse koffiebrander.

Dit keer kwam er geen Haags ingrediënt of lokale samenwerking aan te pas, dus het was qua naam even zoeken. "Maar de naam ‘Achter De Duinen’ spreekt voor zich, iedereen denkt direct aan Den Haag bij het horen van die naam en het lied (O,o, Den Haag) van Harrie Jekkers. Natuurlijk hoop ik dat Harrie ook een keer een Achter De Duinen zal drinken, ik ben met zijn liedjes opgegroeid."

Vierde vaste bier

Met Achter De Duinen erbij heeft Eiber momenteel vier bieren in de basislijn. De laatste twee gelanceerde bieren waren eenmalige seizoensbieren (Winterbaron en Kombi), dus het was volgens Jasper weer tijd voor een mooi basisbier. Achter De Duinen zal naast Hof Blond, De Baron en Zeer Hoppig Bier (ZHB), het hele jaar door verkrijgbaar zijn.

Lees ook

EIBER logo Het bier is ook direct het eerste bier met een vernieuwd etiket voor de basislijn. Na drie jaar vond Eiber het tijd voor een mini-makeover van het design, zodat de bieren nog beter van elkaar te onderscheiden zijn door de dikkere kleurstreep in het etiket.

Jasper: "Uiteraard is de skyline van Den Haag en ons minimalistische logo van de eiber (ooievaar) nog steeds terug te vinden op onze etiketten. daar zijn we nog steeds heel erg trots op."

Goed glas speciaalbier

Met dit bier hoopt Jasper weer een mooi toegankelijk bier neergezet te hebben. Eiber Bier staat bekend om de niet al te stevige smaakexplosies in de bieren. Het alcoholpercentage van 4,5% maakt Achter De Duinen in ieder geval een toegankelijk bier dat je graag drinkt op een zonnig terras achter de duinen. Of ervoor, dat mag natuurlijk ook. "Een bier voor zowel de Hagenaar, als de Hagenees. Maar vooral voor iedereen die van een goed glas speciaalbier houdt." 

Wil je Achter De Duinen proeven? Het bier is vanaf 20 juni verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in Den Haag.