Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

EIBER Bier | Bierbrouwerij in Den Haag

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

EIBER Bier

EIBER Bier is een bierbrouwerij uit Den Haag (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Eiber Zeer Hoppig Bier header
De winterbaron Eiber bier
EIBER Bier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van EIBER Bier

EIBER Bier heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van EIBER Bier!
 • EIBER De Baron - Dubbel - 6,8%

  Een donker, op het Haagsche Hopje geinspireerd, bier gebrouwen met in Den Haag gebrande koffie. Bier met een lichtzoete smaak van karamel en een volle afdronk.

 • Eiber Achter de Duinen - Wit - 4,5%

  Achter de Duinen is een American Wheat Ale. Anders dan de bekende Duitse hefeweizen, is dit bier fruitig en hoppig. Het traditionele witbier is met tarwe gebrouwen en kan daardoor soms een wat weeïge smaak krijgen, aldus brouwer Jasper van den Burg. Door verschillende hopsoorten toe te voegen aan het brouwsel krijgt dit bier juist een meer stevige en fruitige smaak. De hoppen geven Achter De Duinen een lichte bitterheid en aroma’s van citrus en tropisch fruit.

 • Kleintje Eiber - India Pale Ale - 7%

  Kleintje Eiber is een Brut IPA met de karakteristieken van champagne: droog, hoog in koolzuur en echt een bier om lekker mee te proosten. Er is onder andere gebruikgemaakt van de hopsoort Hallertau Blanc, waarvan het aroma vergelijkbaar is als dat van een sauvignon blanc.

 • EIBER Z.H.B. - India Pale Ale - 5,5%

  ZHB (Zeer Hoppig Bier) is een IPA met de kenmerkende hoparoma's van citrus en zwarte bes.

 • EIBER Hof Blond - Blond - 6,4%

  Een blond bovengistend bier van 6,4% alcohol met een zachte bitter en een aangenaam zoete afdronk. De samensmelting van de Hagenaars en de Hagenezen.

Niet meer gebrouwen door EIBER Bier

Er zijn bij ons 3 bieren bekend van EIBER Bier die nu niet meer worden gebrouwen.

 • EIBER Koffie Dick - Koffie - 6,5%

  Koffie Dick is een fris, hoppig blond tarwebier met toevoeging van een fruitige coldbrew koffie uit Kenia wat het een plezante koffie bijsmaak geeft.  Koffie Dick was een eenmalig limited bier en wordt inmiddels niet meer gebrouwen.

 • Eiber Winterbaron - Winter - 5,6%

  De Winterbaron is een vollere variant van 'de Baron' van Eiber Bier. Dit winterbier heeft aroma's van whisky en kaneel. Het was een eenmalig brouwsel voor de winter van 2018 en wordt niet meer gebrouwen. 

 • EIBER Kombi - Blond - 3,6%

  Kombi is een blond zomerbier en heeft een licht fruitig, spicy aroma met hinten van komkommer. Het bier heeft een zoet bittere smaak met hinten van komkommer, kruiden en gember. Kombi was een eenmalig zomerbier voor de zomer van 2018 en wordt niet meer gebrouwen. 

Achtergrond informatie

Na jarenlang gewerkt te hebben in een eetcafé met brouwerij werd het in 2016 tijd voor Jasper van den Burg om zijn eigen biermerk te lanceren.

Met zijn roots in Den Haag was het al snel duidelijk dat het bier binding moest hebben met de stad. Gekozen werd voor de naam EIBER, een andere benaming voor de ooievaar die aanwezig is in het stadswapen.

Het eerste bier Hof Blond is op de markt gebracht in 2016 met uiteraard de verwijzing naar de hof vijver en de functie als hof stad. 

Lees ook

Eigen brouwerij

In 2021 werd de droom van Jasper werkelijkheid. Het Haagse Eiber Bier kreeg toen een eigen bierbrouwerij in het pand van The New Farm, voormalig Philips gebouw aan de Televisiestraat. Een brouwerij met uitzicht over de stad, want de installatie werd op de zesde etage van het gebouw geïnstalleerd.

Kraan met ketels voor Eiber Bier op de zesde verdieping van The New Farm

EIBER Bier in het nieuws