Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier wordt veel gedronken op vakantie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier wordt veel gedronken op vakantie

31 juli 2014 om 12:31

Nederlanders drinken gemiddeld 3,3 glazen alcohol per vakantiedag. Bier wordt door maar liefst 31% verkozen als favoriete vakantiedrankje.

Bier drinken populair op vakantie

Nederlanders drinken 3,3 glazen alcohol per dag op vakantie

Nederlanders op vakantie zeggen gemiddeld 3,3 glazen alcohol per dag te nuttigen. Daarmee staan ze in de top van de Europese vakantiegangers qua alcoholgebruik. Dit blijkt uit een Europese enquête van Zoover onder 4000 vakantiegangers.

Van de Nederlanders zegt zo’n 28% het te houden bij 1 glas of minder en 34% nuttigt 1 tot 3 glazen per dag. 9% geeft aan meer dan 10 glazen per dag te nuttigen. 2% geeft aan niet meer te weten hoeveel ze hebben gedronken.

Lees ook

Belgen drinken het meest tijdens vakantie

Belgen zijn de grootste zuiplappen onder Europese vakantiegangers. Met 3,7 glazen per vakantiedag, kijken zij het diepst in het glaasje. Denen tikken 3,72 glazen per dag naar achter en staan hiermee op de tweede plaats. De Engelsen vinden we terug op de derde plaats. Nederlanders staan op de vierde plaats, met 3,3 glazen alcohol per vakantiedag.

Top 10 grootste drinkers

  1. België
  2. Denemarken
  3. Engeland
  4. Nederland
  5. Portugal
  6. Oostenrijk
  7. Frankrijk
  8. Duitsland
  9. Zwitserland
  10. Polen

31% kiest voor bier

BIer is een populair drankje op vakantie. Maar liefst 31% geeft aan dat zij kiezen voor bier voor de tent. Wijn is op vakantie echter nog steeds de populairste drank. 36% geeft hier de voorkeur aan. Cocktails en mixdrankjes zijn ook populair op vakantie. Twee jaar terug deed Panorama ook al onderzoek naar het favoriete vakantiedrankje, toen gaf 54% de voorkeur aan bier.

Lees hier ook de tien tips over bier in de vakantie.

Cookie instellingen