brouwland bier competitie

Bierbattle van de lage landen

De winst van Nederlandse hobbybrouwers vorig jaar in de heuse bierbattle van de Lage Landen heeft de Belgen strijdlustig gemaakt. Opnieuw daagt Belgie de Nederlandse hobby- en studentenbrouwers uit in de vijfde Brouwland Competitie.  

31 januari 2014 om 14:09


In twee categorieën strijden de bierbrouwers wederom om de titel "Beste Hobbybrouwer of Studentenbrouwer van de Lage Landen". Al een aantal jaren organiseert Brouwland met succes de Brouwland Biercompetitie. Sinds 2013 staat de competitie voor brouwer van het lekkerste biertje ook open voor Nederlandse hobbybrouwers.

En meteen met succes. Vorig jaar gingen de Rotterdamse brouwers van "Barliman's Best" met de titel "Beste Hobbybier van de Lage Landen" aan de haal en namen 500 liter van hun eigen bier mee naar Nederland. 

Bierbrouwen voor iedereen

De Belgische hobby- en studentenbrouwers willen de titel in 2014 heroveren en dagen de Nederlandse brouwers uit in een nieuwe bierbattle. Iedereen, vrouw of man, boven de 18 jaar mag meedoen met de vijfde Brouwland BierCompetitie. Teams van 2 tot 8 personen kunnen zich tot 5 maart 2014 inschrijven via www.mijnbier.be als hobbybrouwer of studentenbrouwer.

In deze twee categorieën kan Nederland weer bewijzen dat een zeker zo goed bierland te zijn als Belgie. Voor mensen die nog geen ervaring hebben met bierbrouwen organiseert Brouwland ook dit voorjaar weer brouwcursussen.

Winnaars in de verkoop

7 juni is bekend of de Nederlanders weer met de titel aan de haal gaan. Dan maakt Brouwland bekend wie het "Beste Hobby- of Studentenbier van de Lage Landen" heeft gebrouwen.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Delhaize. Voor het eerst verkoopt deze Belgische supermarktketen gedurende drie maanden in haar winkels de winnende biertjes. Op die manier krijgt het grote publiek de kans om de bieren te proeven. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Bavaria HolánDress
In de reclame van Bavaria, met de HolánDress als hoofddoel zie je een Braziliaanse vrouw die uitleg geeft over de overeenkomsten tussen onze landen. Uiteindelijk wordt de HolánDress getoond, van beide kanten.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener

Laatste reacties