Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbattle van de lage landen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbattle van de lage landen

31 januari 2014 om 14:09

De winst van Nederlandse hobbybrouwers vorig jaar in de heuse bierbattle van de Lage Landen heeft de Belgen strijdlustig gemaakt. Opnieuw daagt Belgie de Nederlandse hobby- en studentenbrouwers uit in de vijfde Brouwland Competitie.  

brouwland bier competitie

In twee categorieën strijden de bierbrouwers wederom om de titel "Beste Hobbybrouwer of Studentenbrouwer van de Lage Landen". Al een aantal jaren organiseert Brouwland met succes de Brouwland Biercompetitie. Sinds 2013 staat de competitie voor brouwer van het lekkerste biertje ook open voor Nederlandse hobbybrouwers.

En meteen met succes. Vorig jaar gingen de Rotterdamse brouwers van "Barliman's Best" met de titel "Beste Hobbybier van de Lage Landen" aan de haal en namen 500 liter van hun eigen bier mee naar Nederland. 

Bierbrouwen voor iedereen

De Belgische hobby- en studentenbrouwers willen de titel in 2014 heroveren en dagen de Nederlandse brouwers uit in een nieuwe bierbattle. Iedereen, vrouw of man, boven de 18 jaar mag meedoen met de vijfde Brouwland BierCompetitie. Teams van 2 tot 8 personen kunnen zich tot 5 maart 2014 inschrijven via www.mijnbier.be als hobbybrouwer of studentenbrouwer.

Lees ook

In deze twee categorieën kan Nederland weer bewijzen dat een zeker zo goed bierland te zijn als Belgie. Voor mensen die nog geen ervaring hebben met bierbrouwen organiseert Brouwland ook dit voorjaar weer brouwcursussen.

Winnaars in de verkoop

7 juni is bekend of de Nederlanders weer met de titel aan de haal gaan. Dan maakt Brouwland bekend wie het "Beste Hobby- of Studentenbier van de Lage Landen" heeft gebrouwen.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Delhaize. Voor het eerst verkoopt deze Belgische supermarktketen gedurende drie maanden in haar winkels de winnende biertjes. Op die manier krijgt het grote publiek de kans om de bieren te proeven.