Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwer Grolsch introduceert Pilsner Urquell

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwer Grolsch introduceert Pilsner Urquell

14 juli 2010 om 14:14

De Nederlandse bierliefhebber krijgt er een nieuw pils bij. Bierbrouwer Grolsch zet samen met SABMiller het merk Pilsner Urquell op de Nederlandse markt.

Bierbrouwer Grolsch introduceert Pilsner Urquell
Pilsner Urquell Logo
Grolsch Premium Pilsener

Lees ook

Pilsner Urquell is een sinds 1842 gebrouwen bier uit de Tsjechische stad Pilsen. Het bier geldt als het eerste pilsenerbier. Tegenwoordig is het biermerk het vlaggenschip van het wereldwijde brouwersbedrijf SABMiller. SABMiller heeft een paar jaar geleden Grolsch overgenomen en Grolsch zal dan ook alle distributie-, marketing- en verkoopactiviteiten voor Nederland op zich nemen.

Voor 1842 waren bieren vaak donker en troebel, tot in 1842 Pilsner Urquell werd ontwikkeld; het allereerste heldere gouden bier te wereld. Nu wordt dit oude biermerk beschikbaar voor de Nederlandse bierliefhebber. Pilsner Urquell zal selectief verkrijgbaar zijn in Nederland. Dit betekent dat het naar alle waarschijnlijkheid niet direct in de supermarkt verkrijgbaar is, maar wel in bijvoorbeeld de slijterij. Waarschijnlijk proberen SABMiller en Grolsch dit oude authentieke biermerk als een speciaal bier op de markt te zetten; daarbij horen natuurlijk relatief hoge prijzen en het is dan ook niet overal verkrijgbaar.

Pilsner Urquell is onlosmakelijk verbonden met zijn geboorteplaats Pilsen in de oude Centraal Europese provincie Bohemia, Tsjechië. Het bier wordt nog steeds volgens hetzelfde proces en met dezelfde ingrediënten gebrouwen als in 1842. De kwalitatief hoogwaardige ingrediënten – lokaal gerstemout, kristalhelder bronwater uit Pilsen, hop uit Saaz en het geheime ‘Pilsner H’ gist - geven Pilsner Urquell de pure smaak van het originele pilsner. Pilsner Urquell bevat 4,4% alcohol, heeft een opvallend hoppige smaak met een bijzondere balans tussen zoet en bitter. Het is een premium bier met een pure, karakteristieke en volle smaak, om echt van te genieten.

Pilsner Urquell wordt geïmporteerd vanuit Tsjechië en wordt zeer selectief gedistribueerd in Nederland. Het bier is te verkrijgen als tapbier en in 33 cl fles bij exclusieve restaurants, specifieke biercafés, bierspeciaalzaken en de gespecialiseerde slijterijen.

Cookie instellingen