Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij De Koninck start biermuseum in Antwerpen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij De Koninck start biermuseum

25 november 2013 om 13:53

Brouwerij Duvel-Moortgat gaat op het terrein van brouwerij De Koninck een biermuseum openen. Het museum zal eind 2014 de deuren openen voor bezoekers.

Bierbrouwerij De Koninck start biermuseum
De Koninck
duvel

Interactief biermuseum

De brouwerij Duvel-Moortgat, die sinds 2010 eigenaar is van brouwerij De Koninck, wil dat het biermuseum een interactief karakter krijgt. Er kwamen veel aanvragen binnen voor een kijkje achter de schermen. Bezoekers vroegen om rondleidingen of bedrijfsbezoeken. Doordat er geen gidsen in dienst zijn, ontstond het idee om een interactief bezoekerscentrum te bouwen.

Proeverijen en doe-opdrachten

In het nieuwe bezoekerscentrum  van het biermuseum is het straks mogelijk om voor geïnteresseerden rondleidingen te verzorgen. Tijdens de rondleiding wordt het hele brouwproces uitgelegd. Voor liefhebbers is er ook een proeverij en zijn er verschillende doe-opdrachten. 

Lees ook

Een derde van het museum richt zich op de stad Antwerpen, de rest van het museum gaat over de verschillende bieren van De Koninck

Financiële steun Vlaamse overheid

De Vlaamse overheid is erg te spreken over het nieuwe biermuseum. Daarom gaat ze 786.000 euro bijdragen aan het project. Zelf investeert brouwerij Duvel-Moortgat, ruim 3 miljoen euro.