Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerijen vechten over kleur bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerijen vechten over kleur bier

10 mei 2012 om 14:07

Brouwerij Alken-Maes stapt naar de rechter. De brouwerij vindt dat het blikje van Jupiler Blue van concurrent AB InBev té veel lijkt op dat van Maes Pils. Volgens Alken-Maes gaat het om een bijna 'integrale' kopie van hun design.

Bierbrouwerijen vechten over kleur bier
Jupiler logo
Jupiler logo

Het eerste en belangrijkste probleem dat Alken-Maes met de nieuwe verpakking van Jupiler Blue heeft is dat “bijna hetzelfde soort blauw wordt gebruikt als bij de blikjes van Maes Pils. Bovendien staat ook de naam op bijna dezelfde wijze op de blikjes afgedrukt.” Met de nieuwe Jupiler Blue naast Maes Pils in de winkelrekken, leidt dat tot heel wat verwarring aldus de brouwerij die ook al meldingen zou hebben gekregen van klanten die zich effectief hebben vergist.

Lees ook

Alken-Maes stapt daarom vandaag naar de rechtbank van koophandel in Brussel, wegens oneerlijke marktpraktijken en merkinbreuk. De brouwerij eist dat zijn concurrent “de verpakking en de vormgeving van Jupiler Blue aanpast”.

De Leuvense brouwer AB InBev vindt niet dat er risico is op verwarring tussen de blikjes. "De kleur en het lettertype zijn duidelijk onderscheidend", reageert woordvoerster Karen Couk. "Wij geloven dat er geen mogelijkheid is om een monopolie te eisen op een kleur voor bierverpakkingen", zegt Couck, die ook wijst op het feit dat verschillende biermerken blauw als dominante kleur gebruiken.

Cookie instellingen