Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierdrinken voor KiKa

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierdrinken voor KiKa

13 september 2012 om 09:53

Wat is er nou mooier dan een lekker Triple d'Anvers biertje van De Koninck te drinken en hiermee een goed doel te steunen?

Bierdrinken voor KiKa

Kika (kinderen kanker vrij) bestaat dit jaar precies 10 jaar. Om dit goede doel te steunen werd er op het initiatief van Bier&Co de actie 'Geniet & Geef' gehouden. Het doel van deze actie is door middel van het veilen van fusten Triple d'Anvers afkomstig van brouwerij de Koninck zo veel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek naar kanker bij kinderen.

Veiling

De winnaar van de veiling was café BeerTemple in Amsterdam, die voor een fust De Koninck Triple d'Anvers €330,- betaalde. Om 18:00 uur zal het eerste biertje uit het vat getapt worden onder het gezelschap van 'Geniet & Geef' ambassadeur Peter Arend en Frits Hirschstein, de oprichter van Kika en Kika ambassadeur John Jones. De heer Hirschstein zal dan ook de cheque van €54.186,- in ontvangst nemen die de gehele actie opgebracht heeft.

Lees ook

Aan de actie doen in totaal 166 horecaondernemingen mee. De horecaondernemers mogen vanaf donderdag 13 septerber om 18:00 uur beginnen met het tappen van het door hun gekocht bier. De Konick stelt het bier gratis ter beschikking om de actie te kunnen steunen.

De actie 'Geef & Geniet' vind elk jaar plaats, en elk jaar word het bier van een andere brouwer ter beschikking gesteld. De beschikbare hoeveelheid is afhankelijk van het percentage kinderen dat geneest van kanker. Dit jaar was dat percentage 75%, er werd dus in totaal 75 hectoliter bier beschikbaar gesteld. Bier&Co hoopt dan ook om ooit 100 hectoliter bier beschikbaar te kunnen stellen.

De opbrengst

Van het bedrag dat de actie opgebracht heeft kan KiKa 1 jaar lang 1 onderzoek naar kanker financieren.

Wil je ook de actie steunen en zo'n lekker De Koninck biertje drinken? Kijk dan op deze lijst voor het overzicht van de deelnemende café.

Cookie instellingen