Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bière de Garde Brune is het ABT bier van de maand

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bière de Garde Brune is het ABT bier van de maand

19 augustus 2019 om 12:33

Bière de Garde Brune van Fortbrouwerij Duits & Lauret is in augustus 2019 het ABT Bier van de maand. Bière de Garde is van oorsprong een Franse bierstijl.

biere de garde brune is abt bier van de maand
Duits & Lauret Bière de Garde Brune
Duits & Lauret header

Bière de Garde

Deze maand is een bier van Duits & Lauret het bier van de maand, namelijk Bière de Garde Brune. Bière de Garde is een Franse biersoort. De vertaling van Bière de Garde is 'bier om te bewaren'. Deze bierstijl werd traditioneel in het Franse noordwesten gebrouwen, in de regio Nord-Pas-de-Calais.

Deze variant van Duits & Lauret heeft een melange van bijzondere moutsoorten en fijne hop wat het een zeer kenmerkende fruitigheid geeft. Het bier is heerlijk om nu van te genieten maar leent zich ook bij uitstek om langer te bewaren. Biere de Garde Brune is ongefilterd, ongepasteuriseerd en heeft nagisting op fles. Deze maand kun je het speciaalbier proeven bij alle ABT Cafés. 

ABT bier van de maand

De Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Lees ook

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

ABT Alliantie Van Bier Tapperijen Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in alle ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je Bière de Garde van Duits & Lauret graag proeven? Het speciaalbier is de hele maand verkrijgbaar bij de ABT cafés.