Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bière de Garde | Franse bierstijl

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bière de Garde bier

Bière de Garde is een Franse biersoort. De vertaling van Bière de Garde is 'bier om te bewaren'. Deze bierstijl werd traditioneel in het Franse noordwesten gebrouwen, in de regio Nord-Pas-de-Calais.

Bière de Garde
Duits & Lauret Bière de Garde Brune
Bronckhorster Saison Nouvelle

Bière de Garde is een Franse biersoort. De vertaling van Bière de Garde is 'bier om te bewaren'. Deze bierstijl werd traditioneel in het Franse noordwesten gebrouwen, in de regio Nord-Pas-de-Calais. Deze bieren worden net als Belgische Saison bieren aangeduid als farmhouse ales, aangezien ze traditioneel op boerderijen werden gebrouwen. Dit gebeurde in de winter en de lente, om onvoorspelbare omstandigheden voor het gist te voorkomen.

Bière de Garde bieren kunnen zowel blond als donkerkleurig zijn. De oorsprong van de naam voor de bierstijl ligt in het laatste deel van het brouwproces. Na het bottelen diende het bier namelijk nog een tijd te rijpen, voordat er in de zomer van genoten kon worden, verwant aan de Belgische Saison dus. 

De meeste Bières de Garde zijn bovengistend en ongefilterd, hoewel er ook ondergistende en gefilterde varianten bestaan. In de smaak is het bier vrij moutig, met zoetige karameltonen en een lage hopbitterheid. Er worden verschillende stijlen van deze bierstijl gebrouwen, namelijk blonde, brune en ambrée.

Cookie instellingen