Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfestival Mout toch twee weekenden in Julianapark

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfestival Mout toch twee weekenden in Julianapark

07 augustus 2020 om 11:39

Mout Bierfestival strijkt alsnog twee weekenden neer in Julianapark Nijmegen. Na een initiële afgelasting vindt het festival vol speciaalbier alsnog tweemaal doorgang in Nijmegen.

Mout Bierfestival in Nijmegen
Hooglander logo
Brouwerij Mannenpap

Twee weekenden vol speciaalbier

Verdeeld over twee weekenden wordt het Julianapark - waar in 2016 de allereerste editie plaatsvond - omgetoverd tot een festivalterrein waarin bijzondere smaken, lekkere muziek, een gemoedelijke sfeer en jong & oud elkaar ontmoeten in de zomerzon. Zo wil de organisatie van het Mout Bierfestival haar bezoekers meevoeren op een smaakvakantie in eigen land. 

Het rondreizende speciaalbierfestival neemt 15 brouwerijen mee naar haar lommerrijke geboorteplaats in Nijmegen-Oost, waaronder internationale smaakmakers als Põhjala Brewery (Estland), Bakunin Brewery (Rusland) & To Øl Brewery (Denemarken), Nederlandse deelnemers als Moersleutel en Hooglander, en lokale brouwerijen als Nevel en Mannenpap. De overige acht namen uit het deelnemersveld wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. 

Iedere brouwerij krijgt een eigen vaste tap, en verkoopt daarnaast allerlei specials om te delen op fles en op blik. Ook kunnen de echte liefhebbers bierkennis bijspijkeren aan de hand van verschillende ‘Beertalks’ met de brouwerijen.

Lees ook

Bier, eten en muziek

Dankzij een handvol eetgelegenheden hoeven bezoekers geen moment honger te hebben. Dit jaar worden er bijzondere bier & barbecue-proeverijen georganiseerd onder leiding van gerenommeerde internationale bier-sommelier Arvid Bergstrom, en bereiden verschillende foodtrucks gerechten om van te watertanden voor zowel vleeseters als vegetariërs. 

Een festival is niets zonder muziek. Daarom kan ook deze editie van Mout Biefestival rekenen op een speciaal muziekprogramma onder leiding van de Platenbus, die gaat zorgen voor een brede selectie aan genres waarin alles van vergeten hits tot boogie, jazz en tango een plekje krijgen.

Covid-19 richtlijnen

Mout Bierfestival 2020 zal aan de hand van COVID-19-richtlijnen worden heringericht. Zo wordt er gewerkt met tijdslots (variërend van minimaal 3 tot maximaal 4,5 uur), is het terras veel ruimer opgezet, kunnen bezoekers bestellen via een online menu, worden ze bediend aan tafel en kunnen ze alleen contactloos of met PIN betalen. Ook worden er additionele maatregelen getroffen omtrent hygiëne: de tafels worden vaker schoongemaakt, en er zijn extra handwas-stations ingericht.

Bezoek de website van het Mout Bierfestival voor meer info en tickets.

Aankondiging Mout Bierfestival 2020 in Nijmegen

Cookie instellingen