Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biergids 'Utrecht Hop!'

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biergids 'Utrecht Hop!'

20 oktober 2016 om 09:46

Utrecht Hop! is een nieuwe biergids over de provincie Utrecht.

Wie zijn die brouwers, wat brouwen ze en waar zijn de brouwerijen te vinden?

Biergids Utrecht

Inmiddels is er weer een hele biergids te vullen met brouwers, brouwerijen en bieren uit de provincie Utrecht, maar 40 jaar geleden was het heel anders. 

Van 0 naar 36 brouwerijen!

Utrecht Hop biergids In 1970 draaide de Phoenix-brouwerij in Amersfoort de bierkraan dicht en werd er voor het eerst sinds 1000 jaar geen bier meer gebrouwen in de provincie Utrecht. De biercultuur was op sterven na dood en Nederland geheel verpilst.

Niet lang daarna begon een voorzichtige ommekeer en inmiddels heeft de 'craft beer revolutie' de biercultuur in haar greep. Liefst 36 geregistreerde brouwerijen telt de provincie Utrecht inmiddels en volgende maand kunnen dat er al meer zijn. Daarnaast wordt de biercultuur als nooit tevoren verlevendigd met brewpubs, biercafés, bierwinkels en -festivals. 

Lees ook

Lancering Utrecht Hop! biergids

De gids wordt gepresenteerd op woensdag 2 november om 16.00 uur in Oudaen, Oudegracht 99 in Utrecht. Na een kort inhoudelijk programma met als thema 'Waar gaat dat heen?' zal een persoonlijkheid uit de bierwereld het 1e exemplaar in ontvangst nemen. 

Wie zijn al die brouwers, wat brouwen ze en waar doen ze dat? Waar zijn de brouwerijen te vinden en wat zijn de beste plekken om de bieren te proeven? In deze kleurrijke 'state of the art' gids kan je het allemaal vinden. Het rijke bierverleden van de provincie wordt daarbij niet vergeten!

Cookie instellingen