Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierglas gemaakt van autoruiten in Amsterdams uitgaansleven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierglas gemaakt van autoruiten in Amsterdams uitgaansleven

01 februari 2015 om 15:57

Glazen van hetzelfde veiligheidsglas als waar autoruiten van zijn gemaakt, moeten ernstige verwondingen bij uitgaansgeweld voorkomen. Dit verordende Burgemeester Eberhard van der Laan.

Bierglas gemaakt van autoruiten

Bierglazen van veiligheidsglas

De speciale bierglazen worden verplicht gesteld bij horecaondernemers in Amsterdam die gebruikmaken van de verruimde openingstijden en waarbij zich in een jaar tijd twee incidenten met glaswerk hebben voorgedaan. Of een zeer ernstig incident, waarbij gebroken glas als wapen is gebruikt.

Incidenten met glaswerk

Dit is een van de regels waaraan horecaondernemers op het Rembrandt- en Leidseplein zich moeten houden om langer open te mogen blijven. Incidenten met glaswerk komen geregeld voor. Vorige week nog plaatste de politie foto’s online van verdachten die een 24-jarige man zo hadden toegetakeld met een gebroken glas dat zijn oor er bijna af lag. Aanleiding was dat de man vlak voordat hij werd aangevallen danste met een vrouw die bij de daders hoorde.

Lees ook

Vergunning ingetrokken

Burgemeester Eberhard van der Laan wil veiligheidsglas verplicht stellen wanneer een ondernemer twee incidenten in zijn zaak heeft gehad in een jaar tijd. Doet hij dit niet, dan wordt zijn vergunning om langer open te mogen blijven ingetrokken.

Veiligheidsglas is extra gehard glas dat bij het kapotslaan in kleine stukjes uiteen valt, zoals een autoruit. Hierdoor kunnen scherpe stukken niet gebruikt worden op anderen te verwonden.

Verruimde openingstijden

Afgelopen donderdag sprak de gemeenteraad zich uit over het verruimen van de openingstijden voor horeca op de twee grote uitgaanspleinen in de stad. Nachtzaken mogen op vrijdag en zaterdag tot 8 uur ’s ochtends openblijven in plaats van 6 uur. Avondzaken mogen tot 6 uur ’s ochtends openblijven op weekenddagen. Dat is nu 5 uur ’s ochtends.

Cookie instellingen