Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierles voor kinderen?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierles voor kinderen?

15 januari 2013 om 10:02

Basisscholen uit Beersel bieden wel iets heel bijzonders aan. Omstreeks september is het voor de basisschool scholieren mogelijk veel te leren over Lambiekbier. Er is een namelijk educatief schoolpakket voor kinderen ontwikkeld. 

Kind lezen

'De magie van het Lambiekbier' gaat het nieuwe schoolpakket heten. Informatief lesmateriaal voor leerlingen in de leeftijdscategorie van 10 tot 12 jaar die uit de omgeving Beersel en omstreken komen.

Voor volwassenen was er al veel informatie beschikbaar over Lambiekbier, vertelt toeristambtenaar Peter Aelaers. ''In het bezoekerscentrum De Lambiek is er al een hoop informatie over het Lambiekbier, maar dat is meer op het niveau van volwassenen. Het educatief pakket vult de informatie rond het Lambiekbier verder aan op niveau van de kinderen,en omvat meer dan alleen het product op zich. Want het Lambiekbier heeft ook geschiedenis, biologie, chemie en aardrijkskunde in zich''.

Lees ook

Bierles

Het schoolpakket is ontwikkeld door Maryse Decuyper. '‘Vooraf is er een kennismakingspakket via het internet, zodat leerkrachten al een beeld hebben. Voor de dag zelf bestaat het pakket uit vijf ontdekkingsmomenten van elk 35 minuten, die rond de verschillende thema's van het lambiekbier werken. Nadien geven we nog een werkmap mee, zodat de opgedane ervaringen niet verloren gaan.'' De pakketten worden omstreeks april geïntroduceerd bij verschillende Beerselse scholen. Vanaf september is het voor alle scholen mogelijk zich aan te melden.

Het pakket biedt naast culturele erfgoed-educatie ook geschiedenis, wereldoriëntatie, wiskunde, Nederlands, sociale vaardigheden, leren leren en muzikale vorming. 

Kinderen en alcohol

Zullen kinderen door deze vroegere kennismaking met bier sneller beginnen met drinken? Volgens de gemeente is dit zeer onwaarschijnlijk. Kinderen jonger bekend laten worden met het Lambiekbier is leuk, dit hoort bij de omgeving van Beersel. Wij zijn benieuwd hoe het bij de kinderen in de smaak gaat vallen.

Cookie instellingen