Bierprijs ook duurder op het Oktoberfest

Bierprijs ook duurder op het Oktoberfest

Bier is wat economen noemen een elastisch goed, hoe meer het kost , hoe minder mensen het kopen. Door het Oktoberfest snappen de economen niets meer van bier. Het bier wordt daar namelijk steeds duurder, maar er wordt ook ieder jaar meer van gedronken.

23 september 2013 om 14:52


Afgelopen zaterdag is het Oktoberfest van start gegaan en er wordt weer veel bier gedronken tijdens dit grootschalige evenement in München. Er komen ongeveer zeven miljoen mensen op dit evenement af die met elkaar zo'n vijftien miljoen glazen bier weg drinken.  

3,6 procent duurder

Als de bezoekers van dit festival nuchter genoeg zijn, zullen zij merken dat hun biertjes meer kosten dan dat ze vorig jaar voor hun biertje hebben betaald. Zoals bijna elk jaar het geval is, stijgt de prijs van het bier op het Oktoberfest sneller dan de inflatie. De gemiddelde prijs van een liter bier is dit jaar €9,66. Dat is 3,6% meer dan vorig jaar, terwijl de inflatie in Duitsland maar met 1,5% is gestegen.

De onderstaande grafiek uit het onderzoek van UniCredit laat zien dat Oktoberfest-bier veel sneller in prijs stijgt dan reguliere flesjes bier.

De hogere prijzen zorgen er echter niet voor dat er minder bier wordt gedronken op het Oktoberfest. Zoals je kunt zien in aan de rode lijn vordert de bier consumptie vanaf 1995 gestaagd.

Ondanks de prijsstijging van het bier op het Oktoberfest schrikt het bezoekers niet af om te komen. De mensen willen waarschijnlijk zo graag naar het festival in München dat ze de duurdere biertjes maar accepteren!

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

KimZethof op 25-09-2013 om 12:40:24


Duurder bier betekent alleen dat de gemiddelde serveersters minder fooi krijgen. Volgens mij wordt er al jaren een tientje neergeteld voor een Maß Wiesnbier. In beter tijden leverde dat ongeveer 2 euro op voor de serveersters, nu... minder

Reclame van Hertog Jan Pilsener

Uit liefde voor bier
Meesterbrouwer Gerard van den Broek en zijn collega brouwers doen er alles aan om het perfecte bier te brouwen.

Meer reclames van Hertog Jan Pilsener

Laatste reacties