Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierprijs plannen gemeenten zinloos

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierprijs plannen gemeenten zinloos

28 maart 2013 om 13:24

Op 1 januari 2013 is de nieuwe Drank- en Horecawet van kracht gegaan. Dit is de belangrijkste wet als het gaat om de verkoop van alcohol en geeft gemeenten de mogelijkheid om maatregelen te nemen om alcoholgebruik te ontmoedigen.

Bierprijs kortingen zinloos

De wijzigingen in de wet geeft gemeenten de mogelijkheid om zelf maatregelen te nemen om alcoholgebruik te ontmoedigen. De gemeenten Eindhoven en Dordrecht zijn nu plannen aan het maken om bieraanbiedingen in supermarkten te verbieden.

Zinloos

Bierprijzen Volgens Jeroen Jaspers van Biernet.nl, zijn de plannen van deze gemeenten zinloos: "Het heeft helemaal geen zin om aanbiedingen op bier te verbieden. Als een krat bier met hoge korting te koop is, betekent dit niet automatisch dat dit krat bier ook het goedkoopste bier in de supermarkt is. Een krat Heineken kost gemiddeld rond de €13,-. Heineken is regelmatig in de aanbieding voor ongeveer €10,-. Er zijn echter veel bieren waarvan de normale prijs veel lager ligt. De Lidl verkoopt een krat Argus pils voor maar € 5,99. En de Albert Heijn verkoopt een krat Euro Shopper voor maar €4,59. Dus ook zonder korting is het nog steeds mogelijk om goedkoop je bier in te slaan."

Lees ook

Klanten naar andere gemeenten

Elke gemeente mag nu volgens de Drank- en Horecawet zelf bepalen welke maatregelen er genomen worden. Jaspers vervolgt: "Gemeenten jagen op deze manier klanten van supermarkten de grens over. De gemeentegrens in dit geval. Als een krat bier van je favoriete merk een paar kilometer verder €3,- minder kost, dan is het lonend om voor je boodschappen een stukje om te rijden. De maatregelen van de gemeenten halen op deze manier dus niets uit. Het heeft geen enkele zin om dit op gemeentelijk niveau te regelen."

Doorgeschoten regelgeving

Eén van de doelen van de nieuwe Drank- en Horecawet is om de lasten voor ondernemers te verminderen. Aan dit doel wordt nu volledig voorbij gegaan. Deze wet geeft gemeenten de mogelijkheid om zelf maatregelen te nemen. Deze maatregelen zijn zinloos en zullen de ondernemer en uiteindelijk ook de consument alleen maar geld kosten.

Cookie instellingen