Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier prijzen - Wat kost een biertje?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierprijzen

De prijs van bier verschilt per biermerk. Maar niet alleen per merk, de prijs per liter verschilt voor hetzelfde bier vaak ook nog eens per verpakking. Bier in de aanbieding is natuurlijk altijd goedkoper, dus het kan lonen om een goede bieraanbieding te zoeken.

Prijzen van de meest bekeken verpakkingen

Meer populaire bieren

Prijs van bier

Wat kost een biertje?

De prijs van bier verschilt per biermerk. Maar niet alleen per merk, de prijs per liter verschilt voor hetzelfde merk ook nog eens per verpakking. Een glas bier uit een thuistap is goedkoper dan een glas bier in het café. Een blik bier is goedkoper dan een glas bier van de thuistap. En een flesje uit een krat bier is nog weer goedkoper dan bier uit blik.

Waar koop je bier

Ook de locatie waar je het koopt (in een slijterij, supermarkt, kroeg of discotheek) is van belang. En eenzelfde glas bier zal goedkoper zijn als je het koopt in een buitenwijk van de stad dan op een zogenaamde A-locatie in het centrum van een grote plaats. Over het algemeen is bier bij de supermarkt goedkoper dan bier bij de slijterij.

Het antwoord op "Wat kost een biertje" is dus niet te geven.

Accijns op bier

Over elk biertje dat je koopt, of het nu een krat, een blik of een vaasje in het café is, betaal je als consument accijns. Accijns hebben als doel het gebruik van producten te ontmoedigen. Accijns worden in Nederland onder andere geheven over benzine, tabak en alcohol.

Lees meer over bier en accijns.

Prijs van bier in supermarkt en slijterij

De prijs van bier in de supermarkt en slijterij wordt wekelijks op Biernet.nl bijgehouden. Over het algemeen kun je zeggen dat pils bij de een discount supermarkt als de Aldi en de Lidl zeer goedkoop is. Speciaal bier met een hoog alcohol percentage is weer relatief duur. In de supermarkt zijn een beperkt aantal speciaalbieren te koop, bij de slijterij heb je een ruimere keuze aan speciaalbieren. De prijs van bier is hier dan ook het hoogst.

Prijzen van de goedkoopste bieren (Per liter)

Meer goedkope bieren

Prijzen van de duurste bieren (Per liter)

Meer dure bieren

Cookie instellingen