Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierprijzen tijdens EK veel hoger in Oostenrijk dan in Zwitserland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierprijzen EK hoger in Oostenrijk dan in Zwitserland

23 mei 2008 om 12:35

Slecht nieuws voor fans van EK-teams die in Oostenrijk spelen. De bierprijzen zijn er belachelijk hoog vergeleken met in de EK-steden in Zwitserland. Gelukkig speelt Nederland in Bern (de hoofdstad van Zwitserland).

Bierprijzen op terras verschillen behoorlijkbierprijzen

Lees ook

Tijdens het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk zal er door de supporters gezorgd worden voor een enorme bierverkoop. Sponsor Carlsberg maakt zich dan ook op voor een enorm topjaar qua omzet in Oostenrijk en Zwitserland, de landen waar het EK voetbal 2008 zich afspeelt.

Carlsberg maakte onlangs bekend in welke aantallen ze het goudgele drankje gaan verkopen en dat is niet misselijk! Ze zorgen ervoor dat je werkelijk op elke hoek van de straat een alcoholische versnapering kunt bestellen.

De cijfers:
* Bijna 60% van alle café’s en restaurants in Geneva, Feldschliesschen schenken al Carlsberg. Tijdens het EK, zullen alle 393 café’s en restaurants Carlsberg bier in huis hebben.
* In Zwitserland worden 291 extra tenten geplaatst waar men bier kan kopen. In deze tenten worden in totaal bijna 1000 koelkasten geplaatst om tijdens de hete zomer het bier op de juiste temperatuur te houden.
* Oostenrijkse brouwers gaan voor elk deelnemend land een eigen biertje brouwen.
* Er rijden 172 Swiss refrigerator vans rond. Dit zijn mobiele verkooppunten, die voornamelijk bier gaan verkopen.

Maar nu blijkt dat de bierprijs in Oostenrijk veel hoger zal liggen dan in Zwitserland. Nu hebben de Nederlandse voetbalsupporters tijdens de poule daar niet zo veel last van, want we spelen de drie poule-wedstrijden in Bern (Zwitserland). Voor een groot plastic glas (0.4 liter) bier moet er in Zwitserland omgerekend 3,09 Euro worden betaald, in Oostenrijk bijna 5 Euro. Daar koop je hier in Nederland twee kratjes bier voor (niet eens in de aanbieding!).

Herbert Kickl, secretaris van de rechtspopulistische FPÖ vindt het ongehoord. ,,Die overheid moet die belachelijke prijzen in Oostenrijk gelijktrekken met Zwitsers. Er moeten klip en klaar regels worden opgesteld.” Volgens de politicus zijn de voetbalsupporters uit Europa straks de melkkoe in Oostenrijk.

Cookie instellingen