Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierspecialist in de horeca 2019 | Entree Awards

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierspecialist in de horeca 2019

13 september 2019 om 16:45

Naast de ‘Best Bartender van het Jaar’ is er nu een nieuwe categorie bij de Entree Awards van Entree Magazine. In samenwerking met het Kenniscentrum voor Bier (KCVB) strijden 30 deelnemers deze maand om de titel ‘Bierspecialist in de horeca 2019’.

Bierspecialist horeca // foto: Stefan Haehnel

Speciaalbier tot pils

Van alcoholvrij bier tot speciaalbier, van biercocktails tot fruitbier, de populariteit van bier blijft aanzienlijk groeien. In de horeca wordt de bierkaart groter en daarmee ook de behoefte aan kennis. Wie de juiste bierbeleving creëert, verkoopt meer bier. Het mooie product bier vraagt om horecaprofessionals die de bierbeleving bij gasten vergroten. Daarom gaat Entree Magazine dit jaar op zoek naar dé bierspecialist in de horeca 2019. Want ja, er kan er maar één de beste zijn…

Kandidaten

Op woensdag 25 september strijden 30 bierkenners op het KCVB-paviljoen op de horecabeurs Gastvrij Rotterdam om de titel ‘Bierspecialist in de horeca 2019’. Deze kandidaten beschikken over bierkennis, weten hoe ze dit overdragen op collega’s en gasten, leren hun gasten nieuwe smaken kennen, komen met alternatieve verrassingen en kunnen mooie suggesties geven bij een gerecht. Maar wie is degene die de optimale bierbeleving biedt?

Selectieprocedure

De 30 kandidaten beginnen met een theoretische test. Hierna zullen 20 kandidaten overblijven. Deze kandidaten moeten een praktijktest doorstaan, bestaande uit vijf onderdelen. Bij deze ronden worden de kandidaten op verschillende aspecten getest: tappen, adviseren, schenken vanuit de fles, proeven en herkennen. Hieruit ontstaat een top 10.

Deze overgebleven kandidaten krijgen de opdracht om een gerecht te combineren met een bier en dit toe te lichten aan de jury. Na deze opdracht blijven er vijf kandidaten over die kans maken op de titel ‘Bierspecialist in de horeca 2019’. Deze vijf kandidaten worden na deze jurydag bezocht op hun werkterrein, om zo de laatste aanvullende indruk van de kandidaat te krijgen. Wie zichzelf uiteindelijk ‘Bierspecialist in de horeca 2019’ mag noemen, wordt bekend gemaakt tijdens de Entree Awards op maandag 25 november in Theater Amsterdam.

Lees ook

Jury

De jury bestaat uit geselecteerde experts op het gebied van bier: Arvid Bergström (Proef Bier, biersommelier, auteur), Charles van Goch (Mise en Place, KCVB), Puck Kerkhoven (foodjournalist, auteur), Fiona de Lange (biersommelier, cicerone, zytholoog, auteur), Gerard Molenaar (Entree Magazine), Alain Schepers (Bierista, biersommelier), Fedor Vogel (Bier! Magazine) en Pepijn van der Waa (Brewtaste, Nederlands Kampioen biersommelier).

Entree Awards 2019 // foto: Stefan Haehnel

Winnaar

De winnaar maakt onder andere een trip naar het Oktoberfest in München in 2020. Natuurlijk krijgt hij of zij ook een oorkonde en een Entree Award als bewijs voor zijn of haar bierkennis en -passie. En als laatste wordt de winnaar jurylid in de competitie ‘Bierspecialist in de horeca 2020’.

Over de Entree Awards

De Entree Awards is hét horeca-event van het jaar, georganiseerd door Entree Magazine. Een vakjury van hospitalityprofessionals beoordeelt de 50 meest onderscheidende horecabedrijven in Nederland die het afgelopen jaar zijn geopend of gerestyled. De uitreiking vindt dit jaar plaats op maandag 25 november 2019 in Theater Amsterdam en wordt gehost door tv-presentator Ruben Nicolai. In 13 categorieën worden de felbegeerde horecaprijzen uitgereikt aan de meest toonaangevende horecaondernemers, -bedrijven, bartender en bierspecialist. De award ‘Bierspecialist in de horeca’ is powered by Mise en Place.