Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierverkoop van SABMiller is licht gestegen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierverkoop van SABMiller is licht gestegen

15 april 2014 om 15:00

De Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer SABMiller heeft in de afgelopen twaalf maanden 1% meer bier verkocht.

SABMiller sloot het boekjaar op 31 maart af. De omzet nam met 3% toe en de omzet per hectoliter groeide met 2%. De autonome volumegroei bedroeg 1%.

Bierverkoop van SABMiller is licht gestegen
Grolsch Premium Pilsener
Peroni logo

SABMiller

SABMiller is de op één na grootste brouwer ter wereld en heeft van de belangrijkste internationale brouwers de grootste blootstelling aan opkomende markten. Het bedrijf is producent van Grolsch en brouwt verder ook Peroni, Pilsner Urquell, Miller Lite en ruim 200 andere bieren.

De omzet bleef op peil

In Europa en Noord-Amerika werd geen groei behaald. In Europa was sprake van een slecht begin van het boekjaar. In de VS en Canada verkocht de eigenaar van Miller en Coors Lite minder bier, maar omdat er per biertje meer werd verdiend bleef de omzet op peil.

Lees ook

Met een verkoop van 242 miljoen hectoliter en een omzet van $26,9 miljard hebben ze $6,3 miljoen winst (voor de belasting) behaald.

SABMiller verloor omzet in Tsjechië, Polen en Italië, maar kon meer afzetten in het Verenigd Koninkrijk en in een aantal Centraal en Oost-Europese landen. Het bedrijf waarmee SABMiller met name actief is in Turkije en Rusland, presteerde goed in frisdrank. De bieromzet van het dochterbedrijf stond onder druk als gevolg van wijzigingen in de wet- en regelgeving.

Wil je meer weten over de resultaten van SABMiller bekijk deze dan op de website.

Cookie instellingen