Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bijna geen Leffe en Stella Artois meer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bijna geen Leffe en Stella Artois meer

12 januari 2010 om 14:27

Door de aanhoudende blokkade van de brouwerijen in het Belgische Leuven en Jupille dreigen supermarkten over enkele dagen zonder Leffe en Stella Artois te zitten.

Bijna geen Leffe en Stella Artois meer

Vakbonden houden al sinds donderdag de poorten dicht van de grote brouwerijen. De werknemers protesteren hiermee tegen een plan om 263 banen te schrappen bij de brouwerijen. Ook met een korte gijzeling van de directie werd er geprotesteerd. De fabrieken in Jupille en Leuven brouwen o.a. Leffe en Stella Artois. Volgens de directie van InBev zullen supermarkten over enkele dagen deze merken niet meer op voorraad hebben.

De grote fabriek in Leuven draaide lange tijd op een laag pitje, maar valt dinsdag geheel stil. Dinsdag sluiten zich ook werknemers van enkele andere afdelingen aan bij de acties. De acties duren waarschijnlijk minstens tot donderdag. Dan overlegt directie van brouwerij AB InBev met de vakbonden. De directie dreigt de bonden vanaf donderdag geen loon meer te betalen. Ook kondigt het management juridische acties aan tegen de werknemers die de poorten blokkeren.

Anheuser-Busch InBev is het grootste bierconcern ter wereld. Het is bekend van merken als Leffe, Hoegaarden, Jupiler en Budweiser. De groep bezit ook de Nederlandse merken Dommelsch, Hertog Jan en Oranjeboom.

Cookie instellingen