Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

InBev directie gegijzeld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

InBev directie gegijzeld

11 januari 2010 om 15:19

Afgelopen vrijdag is de directie van InBev Nederland gegijzeld door haar eigen medewerkers. Reden van de gijzeling is de aankondiging om 263 banen te schrappen in Belgie.

InBev directie gegijzeld

Niet alleen in België gaan er banen verloren bij InBev. In totaal wil de Belgisch-Braziliaans-Amerikaanse bierreus in West-Europa achthonderd banen lozen, 10 procent van het totaal. In 'moederland' België moeten 263 arbeidsplaatsen eraan geloven, in Duitsland ruim 380 en in Nederland maximaal 42 banen.

Lees ook

De lokale directie van InBev België in Jupille werd sinds de start van een bijzondere ondernemingsraad op donderdagmiddag vastgehouden in de vergaderzaal. Rond 2 uur 's nachts mocht de directie van de vakbonden weer naar huis. De medewerkers zijn erg kwaad en een aantal brouwerijen werd de productie gestopt, de afvullijnen lagen volledig stil.

 

In Nederland vindt de sanering voor het overgrote deel plaats in het hoofdkantoor in Breda. Het kantoor in Breda telt nu nog een kleine 150 medewerkers. Daarvan blijven er straks dus ruim honderd over. De sanering is volgens InBev nodig vanwege de dalende bierconsumptie (min 10 procent in tien jaar in Nederland) en de crisis, die vooral de horeca-omzet treft. "We willen geld vrijmaken om te kunnen investeren in onze merken, de verkoop en de marketing."

Cookie instellingen