Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biologische brouwerij | proeflokaal Bierderij Waterland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biologische brouwerij en proeflokaal Bierderij Waterland geopend

01 juni 2018 om 11:39

Brouwerij en proeflokaal Bierderij Waterland is vanaf vandaag geopend voor het publiek. Het is de eerste bierbrouwerij van Noord-Holland met een volledig biologisch assortiment.

Bierderij Waterland
Bierderij Waterland
Waterland Brewery bieren

Biologische bieren

De eerste bierbrouwerij van Noord-Holland met een volledig biologisch assortiment is gevestigd in een sfeervol gerenoveerde loods van 800 vierkante meter met zonneterras aan de haven van het historische havenstadje Monnickendam. In de eigen brouwerij worden telkens nieuwe soorten biologisch bier gebrouwen.

Het proeflokaal telt 120 zitplaatsen waar gasten de bieren kunnen proeven, samen met bijpassende gerechten van de uitgebreide menukaart. Bierderij Waterland bevat ook een ambachtelijke in-house worstenmakerij, broodbakkerij en koffiebranderij.

Biologisch smaakparadijs

Oprichters Kristian Kieft en Frank Dutman spelen met Bierderij Waterland in op de toenemende vraag naar eerlijke, biologische streekproducten. Ook niet-bierdrinkers komen hier aan hun trekken en kunnen bijzondere biologische wijnen en sapjes proeven. ‘We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de pure smaak van Waterland en hebben bewust gekozen voor volledig biologische ingrediënten’, aldus de oprichters.

Lees ook

Oprichters Kristian Kieft (links) en Frank Dutman van Bierderij Waterland

Proefdagen

Tot en met donderdag 13 juni aanstaande bieden de brouwers de bezoekers elke dag bij binnenkomst een ander ‘proefglaasje’ aan van een van de dertien biologische bieren op de tap.

Gasten krijgen zo de gelegenheid om kennis te maken met de speciaalbieren en hun mening te geven over de smaak. Zo betrekken de brouwers het publiek bij de verdere ontwikkeling van het assortiment.

Bierderij Waterland interieur

Cookie instellingen