Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery lanceert herfstbok | Lekkerinde Kauw

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery lanceert herfstbok

15 september 2017 om 12:30

Bird Brewery lanceert vandaag zijn herfstbok Lekkerinde Kauw. Het is het eerste jaar dat de brouwerij een herfstbok op de markt brengt. 

Bird Brewery Lekkerinde Kauw
Bird brewery logo
Bird Brewery Lekkerinde Kauw logo

Bird Brewery herfstbok

Lekkerinde Kauw is een smaakvolle, doordrinkbare herfstbok waarin karamel, donker fruit en licht hopbittere mooi naar voren komen. Vanaf vandaag wordt het geleverd aan horeca zaken en slijterijen.

Lekkerinde Kauw     

Bird Brewery Lekkerinde Kauw flesje“Als we heel eerlijk zijn, zijn we beide geen groot fan van de bierstijl herfstbok. Bij de grote brouwers is het vaak een zoetige, moutige nectar. Lekkerinde Kauw wijkt daar volledig van af”, aldus brouwer Rik. “Het bier heeft een mooie bitter, klein zoetje en een geur en smaak vol herfstfruit. Ik ben er erg tevreden over.”

Lees ook

“De Lekkerinde Kauw is in mijn ogen de smaak en richting die we met de herfstbok op zouden moeten. Minder zoet, gebalanceerde smaken en een klein bittertje.

Dan wordt het echt een leuke bierstijl, waar erg veel mee valt te variëren”, aldus mede-oprichter Ralph. “Natuurlijk moeten we daar niet in doorslaan, de bierstijl moet wel toegankelijk blijven voor een groot publiek. Dat vind ik zeker voor zo’n Nederlandse traditie erg belangrijk.”

Nognietnaar Huismus   

Vorig jaar maakten de eigenzinnige brouwers als tegenhanger van de de herfstbok een American Brown Ale. Het bier Nognietnaar Huismus viel afgelopen maand in de de prijzen tijdens de World Beer Awards en heeft intussen een vaste plek in het assortiment van Bird Brewery. Het belooft veel voor hun nieuwe herfstbok.