Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Blackout jubileumbier gebrouwen door Maximus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Blackout jubileumbier gebrouwen door Maximus

31 januari 2019 om 14:42

Blackout en Brouwerij Maximus presenteren een Blackout bier ter ere van het 20-jarig bestaan van de Blackout feesten in Tivolivredenburg. Het is een India Pale Lager met 5,5% alcohol geworden. 

Maximus Blackout India Pale Lager
Maximus Brouwerij logo
Blackout India Pale Lager

Black Sun Empire

Het Utrechtse trio Black Sun Empire, organisatoren van het op één na langst lopende feest Blackout in TivoliVredenburg bestaat dit jaar 20 jaar. Dit wordt gevierd met de lancering van een eigen in samenwerking met Brouwerij Maximus uit Utrecht. 

Sinds de eerste (dik uitverkochte) editie van BLACKOUT in 2003 is het feest niet meer weg te denken uit het Utrechtse nachtleven. Vorig jaar werd voor het eerst een XL editie georganiseerd (in de Ronda en Pandora en tussenliggende ruimten van TivoliVredenburg), maar voor de aankomende keer wilde de groep vanwege hun jubileumjaar iets extra’s bieden aan de trouwe fans van dit donkere genre. Een eigen biertje!

Blackout speciaalbier

Blackout speciaalbier De beste partner hiervoor werd al snel gevonden: de legendarische brouwerij Maximus was gelijk enthousiast. Met hun jarenlange ervaring werd al snel een geweldig nieuw recept ontwikkeld. Black Sun Empire en BLACKOUT zijn er erg blij mee en hopen dat alle bezoekers van het feest op 1 februari dat ook zullen zijn!

Lees ook

Blackout Bier is voor de regelmatige (maandelijkse) Blackout feesten, voor bierspeciaalzaken en is in het Maximus brouwerijcafé verkrijgbaar.

In 1999 kwam de eerste single van Black Sun Empire uit op een Rotterdams label en hun unieke stijl van Drum’n’Bass werd al snel opgepikt in Engeland. Hierna ging het gelijk heel hard. Optredens, remixen en succesvolle releases volgden snel. Ze besloten met het verdiende geld uit hun eerste Amerikaanse tournee een avond (BLACKOUT) op te zetten voor hun eigen muziek en die van (inmiddels) bevriende DJ’s en producers uit hun scene.

Over Brouwerij Maximus

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Dakhaas Weizen, Brutus Red Amber, Highhops IPA, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het Proeflokaal te bewonderen.

Maximus wil met haar bieren mensen met gezelligheid verbinden en samenbrengen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen.

Brouwerij Maximus brouwketel

Cookie instellingen