Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Boek Bierwijzer gepresenteerd | Kempen & Philipsen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Boek Bierwijzer gepresenteerd

28 januari 2020 om 10:17

Het boek over bier van Marco Philipsen en Rick Kempen is vorige week in Fort bij Vechten bij Bunnik gepresenteerd. Het boek kan gezien worden als de opvolger van 'MInder TRAmmelant in Bierland' uit 2007.

Boek bierwijzer is gepresenteerd
Uitleg van Rick en Marco over Bierwijzer
Signeren van Bierwijzer

Boek: Bierwijzer

In Fort bij Vechten in Bunnik is BierWijzer vorige week gepresenteerd. BierWijzer is het nieuwe boek van de hand van Marco Philipsen en Rick Kempen en kan gezien worden als het vervolg op MInder TRAmmelant in bierland, dat in 2007 verscheen. De uitgever van BierWijzer is Birdy Publishing. Onder toeziend oog van familie, vrienden, collega’s, brouwers en pers presenteerden Marco en Rick het nieuwe boek, werden de eerste exemplaren uitgereikt en was er gelegenheid om het boek te laten signeren.

In BierWijzer worden 120 bieren beschreven van (inter)nationale brouwerijen. Daarnaast staan Marco en Rick stil bij de voorspellingen die zij 13 jaar geleden deden over de consumptie van (speciaal)bier en de ontwikkelingen in de bierindustrie. Daarnaast doen zij ook nieuwe voorspellingen. Verder vindt de consument in BierWijzer informatie over het brouwproces en ontdekt meer over bier-spijs combinaties.

Lees ook

Smaakcategorieën

Als rode draad in het boek hebben de schrijvers ervoor gekozen om de 120 bieren te clusteren op basis van de 6 smaakcategorieën die Mitra hanteert in de winkel om overzicht te scheppen in de rijke hoeveelheid speciaalbieren op het schap. Elk bier is rijk geïllustreerd en voorzien van een smaaknotitie. Daarnaast is er per bier een leuke en leerzame anekdote opgenomen over het bier dan wel de brouwerij. Het boek staat vol unieke verhalen van Marco Philipsen en Rick Kempen op basis van hun jarenlange werkzaamheden in de bierwereld.

Boek kopen

Verkoop BierWijzer is vanaf nu te koop bij alle Mitra drankenspeciaalzaken en via mitra.nl. De verkoopprijs bedraagt €12,99. Na het lezen van dit boek is de lezer letterlijk ‘wijzer in bier’. BierWijzer is vormgegeven door Rob Hofland en de uitgever is Fedor Vogel van Birdy Publishing.

Bierwijzer boeken

Cookie instellingen