Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brabants Lekkerste Bier 2017 | Wittekop van Belgica

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brabants lekkerste bier 2017

14 september 2017 om 15:50

Tijdens de 15e editie van het bierfestival pROOSt is 'Brabants Lekkerste Bier 2017' verkozen. De winnaar is De Wittekop geworden van Brouwerij Belgica uit Made. 

Brabants Lekkerste Bier 2017
Rhodesian logo
Wittekop

In Hilvarenbeek is De Wittekop uitgeroepen tot 'Brabants Lekkerste Bier 2017'. De Wittekop van Brouwerij Belgica uit Made versloeg tijdens de competitie Rhodesian van Brouwerij Frontaal uit Breda en de Herfstbock van de thuisspelende Bierbrouwerij De Roos

Bierfestival pROOSt

Op zaterdag 9 t/m zondag 11 september vond de vijftiende editie van het bierfestival pROOSt plaats. Het was een feestelijk weekend vol met bier en gezelligheid. Tijdens het festival waren veel brouwerijen aanwezig om het vijftiende editie van het festival mee te vieren. Natuurlijk presenteerden de genomineerden van de wedstrijd om 'Brabantse Lekkerste Bier' ook hun topbier voor de bezoekers. 

Bierfestival pROOSt

Lees ook

Brabants Lekkerste Bier werd georganiseerd in samenwerking met de Brabantse dagbladen. Dit jaar waren de genomineerden: Wittekop van Belgica, Herfstbock van De Roos en Rhodesian van American Barley Wine. De voorzitter van de jury, Frans Kapteyns, kwam tijdens het bierfestival met de uitslag. 

De Wittekop is lekkerste bier

De Wittekop is een saison met 6,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door de Madese brouwerij Belgica. Brouwer Huub van Dijk zond zijn Wittekop ook in bij de twee vorige edities van de wedstrijd.

Dit speciaalbier is troebel blond van kleur met een oranje gloed. Het heeft een fruitig en kruidig aroma en heeft een citrusachtige aanzet als smaak.