Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brand en Noordt brouwen Collab #1/2022

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brand en Noordt brouwen Collab #1/2022

17 mei 2022 om 10:42

Brand Brouwerij uit Wijlre komt een serie collabs onder de naam 'Collab Brewer Series'. De eerste samenwerking werd aangegaan met Brouwerij Noordt uit Rotterdam.

Brouwers Peter en Rob van Brouwerij Noordt en Brand Brouwerij
New Zealand Sunshine lager bier van Brand en Noordt in een glas
Brand x Noordt New Zealand Sunshine

Eerste collab bier

Brand Bierbrouwerij uit Wijlre komt met een serie collabs (collaboration brews) onder de naam ‘Collab Brewer Series’. De eerste collab, de New Zealand Sunshine, is gebrouwen samen met Brouwerij Noordt uit Rotterdam. De New Zealand Sunshine is een lager van 6,5% alc.vol. Door het gebruik van New Zealand-hoppen heeft het verfrissende bier een tropisch en fruitig karakter. Het bier, dat prima past bij het voorjaarsseizoen, wordt enkel en alleen afgevuld op fust en is vanaf half mei exclusief verkrijgbaar bij Brand-horecazaken. Op = op!

Lees ook

Trots

Deze bijzondere New Zealand Sunshine werd op maandag 2 mei jl. gepresenteerd bij Brouwerij Noordt in Rotterdam. Rob Habets, brouwmeester van Brand, en Peter Rouwen, hoofd brouwzaken van Noordt, vertelden in aanwezigheid van aangesloten horecarelaties van Brand, hoe ze tot dit smakelijke voorjaarsbier zijn gekomen. Rob Habets is trots op de eerste collab uit een serie van toekomstige samenwerkingsbrouwsels: “we zijn erg blij dat het bier zo goed gelukt is en kunnen niet wachten het in de horeca te proeven”. Peter Rouwen is erg tevreden over het resultaat van de samenwerking met Brand: “de samenwerking met Rob en Brand hebben ons als brouwerij en brouwteam zeker verder gebracht."

Nederlands Bierproeffestival

Brouwers Rob en Peter proosten Tijdens het Nederlands Bierproeffestival in de Week van het Nederlandse Bier (19, 20 en 21 mei 2022) zullen Brand en Noordt samen een stand bemannen in de Grote Kerk in Den Haag, waar ook dit unieke bier geschonken zal worden.

Collab #2

De Brand Collab Brewer Series is een nieuw initiatief van Brand Bierbrouwerij, een idee mede geboren op verzoek van de Brand-horecazaken die aangaven graag met regelmaat de kans te hebben een uniek bier te kunnen schenken. Het is de bedoeling dat er twee keer per jaar een Op = Op bier gebrouwen gaat worden speciaal voor de Brand-horecazaken. In het najaar volgt #2/2022. Ook dan zal Rob Habets een collab gaan brouwen met Brouwerij Noordt.