Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brand introduceert Brand Ongefilterd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brand introduceert Brand Ongefilterd

07 maart 2017 om 11:59

Gisteren werd het nieuwe Brand Ongefilterd geïntroduceerd in Wijlre. Brand Ongefilterd is met zijn eigen, volle, frisse karakter een goede aanvulling op Brand Pilsener en Brand UP.

Brand introduceert Brand Ongefilterd
Brand pilsener
Brand Up

De natuurlijke troebelheid, dat is het eerste wat je opvalt als je het nieuwe Brand Ongefilterd Pilsener ziet. Neem je de eerste slok, dan proef je een verrassend zachte, volle smaak.

Variatie Brand Pilsener

Meesterbrouwer Michel Bormans, oud-directeur Thijs Brand en smaakprofessor Peter Klosse proosten op de introductie van Brand Ongefilterd Pilsener

Michel Bormans, meesterbrouwer van Brand: “Bij Brand zijn we altijd op zoek naar nieuwe smaken, naar nieuwe ervaringen voor de bierliefhebber. We hebben een groot assortiment speciaalbieren dat elk jaar wordt uitgebreid met de winnende bieren van de Brand Bierbrouwwedstrijd.

Brand Pilsener is echter ons allereerste bier. Ook in die categorie willen we de bierliefhebber graag meer variatie bieden. We zijn er nu in geslaagd om een fantastisch ongefilterd pilsener te brouwen. Een pilsener dat natuurlijk troebel is en een zachte, volle smaak heeft.”

Zelfde kwaliteitsingrediënten Brand Pilsener  

Brand ongefilterd Brand Ongefilterd Pilsener is een volmout gebrouwen pils waarvoor dezelfde kwaliteitsingrediënten gebruikt worden als voor Brand Pilsener. De brouwers laten een gedeelte van de gist in het bier zitten, dit zorgt voor de natuurlijke troebeling en een andere smaakervaring.

Tijdens de lancering van Brand Ongefilterd Pilsener konden de aanwezigen dat na een minicollege van smaakprofessor Peter Klosse zelf proeven. Peter Klosse: “Brand Ongefilterd Pilsener is een interessant nieuw bier. Het heeft een filmend mondgevoel dat we in de categorie pilsener niet eerder kenden. Dat maakt het een bijzonder bier in pils.”

Lees ook

Michel Bormans: “Brand Pilsener staat bekend om zijn karakteristieke hopbitterheid en Brand UP heeft de krachtige oersmaak van het Urtyp pilsener. Brand Ongefilterd Pilsener vult deze range heel mooi aan. Perfect voor de liefhebber van pilsener die op zoek is naar variatie.”

Schenkritueel en verkrijgbaarheid Brand Ongfilterd

Schenken

De gist die voor de natuurlijke troebeling zorgt, zakt naar de bodem van de fles. Daarom vraagt  Brand Ongefilterd Pilsener om een eigen schenkritueel. Nadat je de fles voor ¾ uitschenkt, wals je de achtergebleven gist door het pilsener. Vervolgens schenk je die ook uit. Zo komt de smaak van Brand Ongefilterd volledig tot z’n recht.

Brand Ongefilterd Pilsener bevat 5,2% alcohol en is vanaf nu in de Brand horeca en in de supermarkt verkrijgbaar. Meer informatie vind je op de website van Brand