Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brand Bier | (Speciaal)bieren uit Wijlre

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brand

Brand Bier is een biermerk uit Wijlre. Brand staat bekend om haar vele smaken en biersoorten. Ze hebben een breed assortiment aan speciaalbieren, waardoor de consument op een toegankelijke manier verschillen bierstijlen kan ontdekken. 

Brand speciaalbieren, pils en alchoholvrij
Brand Lentebock
Brand Oud bruin

Achtergrond Informatie

Brand bieren worden gebrouwen door Brand Brouwerij in Wijlre. Er zijn op dit moment 17 biermerken van Brand bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Brand Bier is een biermerk uit Wijlre. Brand staat bekend om haar vele smaken en biersoorten. Ze hebben een breed assortiment aan speciaalbieren en organiseren elk jaar de Brand Bierbrouwwedstrijd. Brand Bier is sinds 1989 eigendom van Heineken.

Alle Brand merken

 • Brand Blond - Blond - 8,5%

  Brand Zwaar Blond kenmerkt zich door de complexiteit en fruitigheid van het bier. Daarnaast bevat Brand Zwaar Blond  aroma's van vijf verschillende soorten hop. De combinatie van tarwemout, gerstemout en caramout geven het bier zijn zware karakter. 

 • Brand Dubbelbock - Bock - 7,5%

  Brand Dubbelbock heeft een rijke en robuuste smaak.

 • Brand Herfstbier - Bock - 6,2%

  Brand Herfstbier heeft een aangenaam kruidige smaak en een rijk aroma van gebrande moutsoorten. De zachte smaak en het lagere alcoholpercentage zorgen ervoor dat dit bier goed doordrinkbaar is.

 • Brand Imperator - Bock - 6,5%

  Brand Imperator heeft een volmoutige smaak.

 • Brand IPA - India Pale Ale - 7%

  De Brand IPA heeft een tongstrelend fris, fruitige geur van mango. Het heeft verder een krachtige smaak van citrus met een bitter fluweelzachte afdronk.

 • Brand IPA 0.0% - India Pale Ale - 0%

  Deze alcoholvrije IPA kenmerkt zich door een fruitig en citrusachtig karakter. Het bier heeft een bittere nasmaak, zoals je van een india pale ale zou verwachten. 

 • Brand Lentebock - Lentebok - 6,5%

  Brand Lentebock heeft een frisse en fruitige smaak.

 • Brand Oud bruin - Oud bruin bier - 3,5%

  Brand Oud bruin heeft een milde, zoete smaak.

 • Brand Pilsener - Pils - 5%

  Brand Pilsener heeft een licht bittere smaak. Voor zijn bieren gebruikt Brand Saazerhop uit Tsjechië, een hop met een zeer delicaat aroma.

 • Brand Porter - Porter - 6%

  De Brand Porter heeft een aroma van karamel. Het bier bevat verse koffietonen, is licht gebrand en heeft een zacht bittere afdronk.

 • Brand Premier Winter - Winter - 9%

  De Brand Premier Winter heeft een rijke en volle smaak met een gelaagdheid door het gebruik van korianderzaad en zoethout. De combinatie van de alcohol en specerijen is verwarmend en kruidig.

 • Brand Saison - Saison - 6,5%

  Brand Saison is het winnende bier van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2015, bedacht door thuisbrouwer Bart Engel. Brand Saison kenmerkt zich door een bloemig bouquet van hoparoma’s, mooi in balans met een frisse, fruitige, droge smaak. Het is een dorstlessend bier met een licht bittere, fluwelen afdronk.

 • Brand Session IPA - India Pale Ale - 3,5%

  Het recept van de Session IPA maakt dit Brand bier een fruitig speciaalbier met een toegankelijk alcoholgehalte.

 • Brand Up - Pils - 5,5%

  Brand Up heeft een zoete en bittere smaak.

 • Brand Weizen - Weizen - 5,1%

  Brand Weizen heeft een frisse en fruitige smaak. Het bier is gebrouwen met Saazerhop, zuiver mineraalwater en veel tarwe. Het is een heerlijk fris biertje met een zachte afdronk. Mouten De zorgvuldig geselecteerde combinatie van tarwemout, broeimout en pale ale mout zorgt voor de karakteristieke smaak van dit weizenbier.

 • Brand Weizen 0.0 - Weizen - 0%

  Brand Weizen 0.0 is een frisse en fruitige alcoholvrije variant van Brand Weizen met de vertrouwde zachte afdronk.

 • Brand Winterbock - Winter - 7,5%

  Brand Winterbock heeft een fruitige en zoete smaak. In dit bier vind je de warmte van kruidnagel, kaneel, zoethout, onde karameltonen en geurige Saazerhop. Winterbock is krachtig en toch fris.

Bekijk alle Brand merken

Nieuws over Brand

 • Nederlands bier tijdens de world beer awards 2020

  World Beer Awards 2020: Nederlandse bieren in de prijzen

  Nederlandse brouwerijen zijn met verschillende speciaalbieren in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards 2020. Ook dit jaar scoorden verschillende Nederlandse bieren een gouden medaille. 

  Awards

  17 sep 2020 bij Nieuws

 • Brand pils inschenken met een vuurkorf op de achtergrond

  Brand Bier campagne: 'Op 't goeie leven'

  Brand Bier uit het Limburgse Wijlre heeft een nieuwe campagne gelanceerd om hun bier nog maar eens in de schijnwerpers te zetten. Ze proosten erin op 't goeie leven.

  Brouwerijen

  10 sep 2020 bij Nieuws

 • Biertap // Pixabay

  Meest getapte pils per gemeente 2020

  In verschillende gemeenten zijn verschillende biermerken populair. In een nieuw onderzoek van Datlinq worden de meest getapte bieren én alcoholvrije bieren per gemeente getoond. Welk bier wordt in jouw gemeente het meest getapt?

  Biermerken

  27 jul 2020 bij Nieuws

 • Brand oproep om bierkratten terug te brengen

  Oproep Brand Bier: breng kratten terug

  Brand Bier doet een oproep aan consumenten om hun lege kratten Brand terug te brengen naar de winkel. De brouwerij uit Wijlre kampt met een tekort aan kratten.

  Opmerkelijk

  22 jul 2020 bij Nieuws

 • Brand Pils Goud op Dutch Beer Challenge

  Beste pils van Nederland: Brand Pilsener

  Brand Pilsener won in de categorie 'Blond: Pils' de gouden medaille tijdens de Dutch Beer Challenge. Hiermee mag het pils uit Wijlre zich het beste pils van Nederland noemen dit jaar. 

  Awards

  3 apr 2020 bij Nieuws

 • Pilsprijzen voor de horeca 2020

  Bierprijzen voor de horeca in 2020

  De grootste brouwerijen in Nederland hebben voor hun biermerken de prijzen bekendgemaakt voor fusten en tankbier in 2020. Bekijk de pilsprijzen voor horeca-ondernemers in 2020. 

  Bierprijzen

  2 jan 2020 bij Nieuws

 • Brand opent nieuw proeflokaal

  Brand opent nieuw proeflokaal

  Brouwerij Brand heeft op het brouwterrein in Wijlre een nieuw proeflokaal geopend. Het proeflokaal is het nieuwe centrum en dient voor rondleidingen en ontvangsten.

  Brouwerijen

  6 dec 2019 bij Nieuws

 • Kassa IPA Test / screenshot filmpje

  Kassa test IPA's uit de supermarkt

  Het consumentenprogramma Kassa heeft zes IPA speciaalbieren getest die allemaal in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar zijn. Bekijk welke India Pale Ale het panel het beste vond.

  Awards

  3 dec 2019 bij Nieuws

 • Piet Reniers Brand Premier Winter

  Piet Reniers presenteert: Brand Premier Winter

  Piet Reniers lanceerde samen met brouwerij Brand de Brand Premier Winter. Piet Reniers brouwde het beste winterbier tijdens de Brand Bierbrouwwedstrijd van dit jaar en het bier is nu op de markt gekomen. 

  Biermerken

  22 okt 2019 bij Nieuws

 • Brand Bierbrouwwedstrijd 2019

  Brand lanceert winnend bier van brouwwedstrijd: Brand Winterbier

  De achtste editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd is gewonnen door Piet Reniers. Thuisbrouwer Piet heeft het lekkerste bier gebrouwen en vanavond vindt de lancering plaats in zijn woonplaats Eindhoven. 

  Biermerken

  18 okt 2019 bij Nieuws

 • Brand wil proeflokaal en micro-brouwerij gaan bouwen

  Brand wil proeflokaal en microbrouwerij gaan bouwen

  Brand is van plan om een proeflokaal en een microbrouwerij te gaan bouwen. Deze plek is ideaal voor gasten om bier te proeven met uitzicht op de brouwerij.

  Brouwen

  7 jun 2019 bij Nieuws

 • Brand en Pinkpop terugblikken

  Pinkpop en Brand lanceren terugblikken

  Samen met hoofdsponsor Brand Bier gaat Pinkpop in de aanloop naar de 50ste editie van Pinkpop terugblikken naar de afgelopen 49 edities. Dit doen ze met speciale Brand terugblikken.

  Marketing

  1 mei 2019 bij Nieuws

 • Zie alle Brand nieuwsberichten.

  Producten van Brand

  Zie alle Brand producten.