Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brand Up (voorheen Urtyp) maakt comeback in de horeca

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brand Up maakt comeback in de horeca

06 november 2025 om 10:24

Brand Up keert terug in de horeca. De karaktervolle Urtyp Pilsener van Brand is weer op fust verkrijgbaar en opnieuw te proeven van de tap. Limburgse horecaklanten van Brand kregen de primeur om ‘m als eerste te proeven.

Brand Up maakt comeback in de horeca
Brand Up
Ondernemers proosten met brand up in de brouwerij in Wijlre

Limburgse horecaondernemers proosten op Brand Up

horecaondernemers proeven Brand Up bij herlancering op de tap in 2025 De Brand Bierbrouwerij in Wijlre is volop in ontwikkeling. Dat geldt niet alleen voor het vernieuwde brouwerijterrein maar ook zeker voor het assortiment aan ambachtelijke speciaalbieren.

Tijdens de klantendagen stond dit jaar de geliefde Brand Up centraal, die deze week terugkeert op de biertap. Limburgse horecaklanten van Brand kregen de primeur om ‘m als eerste te proeven.

Lees ook

Brand Urtyp Pilsener

Up staat voor Urtyp Pilsener, een ode aan de oersmaak van pils zoals die voor het eerst in 1842 in het Tjechische Pilsen gebrouwen werd. De brouwmeesters van Brand namen dit klassieke pilsrecept in 1952 als inspiratie voor de Brand Up.

Deze wordt gebrouwen met de  Saazer hop, afkomstig uit Tsjechië. Het werd al snel een favoriet van bierliefhebbers in het café. In Limburg en ver daarbuiten. Met de herontwikkeling van de Brand Bierbrouwerij in Wijlre werd de productie van de Up tijdelijk gepauzeerd, maar nu de brouwerij weer volop draait, kan ook de Up weer geproduceerd worden.

De Up staat bekend om zijn krachtige smaak, zeker voor een pils en dat komt door het gebruik van meer hop dan bij een reguliere pils. Ik heb de afgelopen maanden veel vragen gekregen van zowel klanten als biefliefhebbers over wanneer de Up terugkomt en ik ben blij dat we het goede nieuws nu kunnen delen. De karaktervolle smaak van de Up maakt dat het niet alleen een favoriet in het café is, maar ook heel goed met eten gecombineerd kan worden. Vandaar dat ook veel restaurants de Brand Up graag serveren.
Brand brouwmeester Nils Reichhardt

Blij met terugkeer

Ook Henri Hochstenbag, eigenaar van In den ouden Vogelstruys in Maastricht, is blij met de terugkeer van de Up. “De Brand Up is een echt Limburgse biericoon, een favoriet onder m’n gasten. Dat we de Up nu weer op de tap schenken zal voor blije gezichten in het café zorgen.” 

De Brand Up is vanaf deze week verkrijgbaar op fust voor Nederlandse horeca. En het staat uiteraard ook op de tap bij het Brand Proeflokaal in Wijlre, dat elke woensdag tot en met zaterdag in de middaguren geopend is.