Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brand Weizen 0.0 geïntroduceerd | Alcoholvrij weizenbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brand Weizen 0.0 geïntroduceerd

14 februari 2018 om 13:59

Brand Bier heeft een primeur te pakken met de lancering van het eerste alcoholvrije Weizenbier van Nederland. Brand Weizen 0.0 is vanaf nu verkrijgbaar in de horeca. 

Brand Weizen 0.0 geïntroduceerd
Brand Brouwerij
Brand logo

Brand Weizen 0.0

Brand introduceert Brand Weizen 0.0, het eerste alcoholvrije speciaalbier van Brand. Met Brand Weizen 0.0, een dorstlessend speciaalbier met een extra frisse en fruitige smaak, speelt de brouwer in op de trend van alcoholvrije bieren. Brand Weizen 0.0 wordt toegevoegd aan de range bieren van Brand, waarmee heel Nederland wordt uitgenodigd om hun smaakpalet verder uit te breiden. 

Eerste alcoholvrije bier van Brand

Brand Weizen 0.0 sixpackEen bijzonder moment voor de brouwers van Brand; voor de eerste keer is er een alcoholvrij bier aan het portfolio toegevoegd. Alles draait bij Brand om de beste smaak, er is dan ook lang en uitvoerig gebrouwen en getest voordat het perfecte Brand Weizen 0.0 recept werd gevonden.

Michel Bormans, Meesterbrouwer van Brand: “Brand kenmerkt zich door stevige en smaakvolle bieren, het was dan ook een uitdaging hier een goede alcoholvrije variant aan toe te voegen.

Ik ben ontzettend trots dat er nu ook vanuit Brand een prachtig alcoholvrij speciaalbier op de markt is. Brand Weizen 0.0 is de frisse en fruitige alcoholvrije variant met de vertrouwde zachte afdronk.“

Lees ook

In Nederland is het de allereerste alcoholvrije weizen, maar in Duitsland bestaat het al een tijdje. Denk bijvoorbeeld aan Franziskaner Weissbier Alkoholfrei of Paulaner Weissbier 0%.

De lancering past zeker bij de huidige populariteit van laag- tot geen alcoholhoudende bieren. Dit bleek uit het Nationaal Bieronderzoek 2017 en een voorbeeld van deze trend was de lancering van een alcoholvrije IPA door Vandestreek

Het beste van twee werelden

Marlou Lancée, Brand Manager Brand bier: “Speciaalbier én alcoholvrij bier zijn enorm populair. Beide segmenten zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid en de komende tijd zal deze trend alleen nog maar verder doorzetten. Met Brand Weizen 0.0 hebben we het beste uit twee werelden. Het smaakvolle van speciaalbier in een alcoholvrije variant.”

Brand Weizen 0.0 is vanaf nu verkrijgbaar in de horeca en vanaf maart ook te koop bij slijterijen en supermarkten.