Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Breaking Bad bier leidt tot rechtszaak | Breaking Bud

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Breaking Bad bier leidt tot rechtszaak

18 april 2018 om 09:24

Het Breaking Bad bier van de Knee Deep Brewing Company leidt tot een rechtszaak. Sony spant deze aan, omdat de brouwerij met hun Breaking Bud IPA geld probeert te verdienen aan het succes van de serie.

Breaking Bad bier in een glas

Breaking Bad bier

De Breaking Bud IPA van Knee Deep Brewing is een nieuwe benadering van de klassieke IPA. In het speciaalbier van 6,5% zit een kenmerkende bitterheid die we kennen van een klassieke IPA. Er zit echter veel tropische hopsmaak aan het bier en bevat aroma's die ontstaan door de Mosaic hop. Daarnaast zijn er Simcoe en CTZ hoppen gebruikt, waardoor lagen van mango, passievrucht en den ontdekt kunnen worden. 

Breaking Bud bier op Untappd

Het bier krijgt een zeer respectabele score op Untappd. Het vreemde is overigens dat Sony stappen onderneemt, terwijl het bier al ruim drie jaar op de markt is. 

Sony spant rechtszaak aan

Breaking Bad bier Sony klaagt de brouwer volgens The Hollywood Reporter onder meer aan voor inbreuk op het merkenrecht en valse concurrentie.

Lees ook

Sony betoogt dat de brouwers geen moeite hebben gedaan om een uniek eigen merk te maken, maar in plaats daarvan het Breaking Bad idee hebben gekaapt.  

Er zijn meer rechtszaken geweest in de bierwereld. Zo wonnen de Rochefort monniken deze maand nog een rechtszaak om een waterbron en wilde Jupiler dat Aldi het uiterlijk van zijn huisbier aanpaste

Cookie instellingen