Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rochefort wint rechtszaak om waterbron | Trappistenbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rochefort wint rechtszaak om waterbron

05 april 2018 om 14:40

Het trappistenbier van de abdij Notre-Dame de Saint-Rémy blijft precies hetzelfde smaken. De Rochefort monniken wonnen de rechtszaak van kalkproducent Lhoist over de waterbron.

Rochefort Trappistenbier
Trappistes Rochefort  logo
Rochefort logo

Rochefort bieren

Authentic Trappist Product De Rochefort bieren die in de de abdij Notre-Dame de Saint-Rémy worden gebrouwen zijn echte Trappistenbieren. Bier is pas trappistenbier als het aan een aantal voorwaarden voldoet, voordat het ATP-label wordt toegekend. 

Lees ook

Het bier moet binnen de muren of in de nabijheid van de abdij worden gebrouwen. Het product moet door of onder toezicht van de kloostergemeenschap worden geproduceerd en de exploitatie moet ondergeschikt zijn aan het klooster. De opbrengsten moeten worden gebruikt voor het levensonderhoud van de monniken en voor het onderhoud van het klooster. Wat overblijft moet aan sociale/maatschappelijke werkzaamheden worden besteed.

Zorgen om waterkwaliteit

De Waalse monniken vrezen dat de smaak van het water, en daarmee hun bruine bier, wordt aangetast door de boringen van de Belgische multinational Lhoist. De Belgische Raad van State heeft nu de vergunning geschorst waarmee de grootste kalkproducent ter wereld vlakbij hun klooster een groeve wilde uitdiepen om nieuwe watervoorraden aan te boren. Hiermee blijft het trappistenbier onveranderd en zijn de monniken zeer tevreden. 

Cookie instellingen