Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

BrewDog OverWorks bieren komen naar Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

BrewDog OverWorks bieren komen naar Nederland

18 april 2019 om 15:58

Eind april 2019 vindt bij Bierproeflokaal In de Wildeman in Amsterdam de lancering plaats van OverWorks van BrewDog. Hoofdbrouwer van OverWorks, Richard Kilcullen, zal aanwezig zijn om zijn creaties toe te lichten en de volgende stap in de bierrevolutie te vieren.

Punk IPA van Brewdog
Nanny State logo
BrewDog

Brouwerij BrewDog

BrewDog, in 2007 opgericht door James Watt en Martin Dickie, heeft zich in korte tijd nadrukkelijk op de mondiale bierkaart gezet met karaktervolle bieren waarin hop de hoofdrol speelt.

Bieren als Punk IPA, Hazy Jane en het alcoholarme Nanny State hebben menig bierliefhebber de ogen geopend: bier hoeft niet saai en eenvormig van smaak te zijn, zoals het pils van veel multinationale brouwerijen (te) vaak is. Met OverWorks zet BrewDog een volgende stap in de bierrevolutie: ‘sour ale’, ofwel bieren van spontane en wilde gisting, luiden een nieuw smaaktijdperk in.

Brouwen met spontane gist

Brouwen met spontane of wilde gist brengt risico’s met zich mee – onbedoeld overspringen van deze gisten kan andere brouwsels infecteren en ruïneren. OverWorks is daarom op veilige afstand van de hoofdbrouwerij van BrewDog gebouwd en bezoekers gaan eerst door een ontsmettingskamer om kruisbesmetting te voorkomen. Martin Dickie, hoofdbrouwer van BrewDog, licht toe: “Het was voor ons essentieel om fysieke afstand tussen beide brouwerijen te creëren. Het basisbier van OverWorks wordt in de 100 hectoliter brouwinstallatie van BrewDog gebrouwen, waarna we het via een ondergrondse pijpleiding naar OverWorks pompen. Vanaf dat moment is het bier in handen van Richard.”

Richard Kilcullen leerde de kunst van de wilde en spontane vergisting in Amerika, waar hij jarenlang brouwde bij Wicked Weed Brewery. Sour Ale is in Amerika al enkele jaren fors in opkomst, en het aanbod om bij BrewDog in Schotland te komen brouwen was voor hem een ongekende kans – en een onwaarschijnlijke uitdaging.

Kilcullen: “Na de bieren waarbij hop de dominante smaak verzorgt, hebben brouwers en bierliefhebbers de meest traditionele brouwmethode, die met wilde en spontane vergisting, herontdekt. Het geeft bieren een uitzonderlijk verfrissend en soms wijnachtig karakter. Ik zie er naar uit om bij mijn goede vriend Simon Fokkema, eigenaar van In de Wildeman, mijn creaties te presenteren en zo gezamenlijk een nieuwe fase van de bierrevolutie te starten.”

OverWorks logo

Lees ook

Lancering Funk V Punk

Bij de lancering wordt het eerste fust Funk V Punk in Nederland aangeslagen. Dit bier, geïnspireerd op Punk IPA waarmee BrewDog zijn naam vestigde, is 100% vergist met Brettanomyces gist en vervolgens gerijpt op een foeder waarin ooit Sangiovese wijn rijpte. Daarnaast zullen, op fust en fles, nog een achttal OverWorks bieren te proeven zijn.

OverWorks

OverWorks is de in wilde en spontane vergisting gespecialiseerde brouwerij van BrewDog in Ellon, Aberdeenshire, Schotland. Sinds de opening in 2007 is de brouwerij uitgegroeid van een kleine microbrouwerij tot een van de grootste en meest succesvolle craft brouwerijen van Europa. De brouwerij staat aan de basis van de Europese bierrevolutie.

In de Wildeman

Bierproeflokaal In de Wildeman, geopend in 1985, is een van de oudste aan bier gewijde proeflokalen van Nederland. Met 18 taps en enkele honderden bieren van blik of fles biedt het een gevarieerde keuze aan iedere bierliefhebber. De toegewijde BrewDog tapzuil zal altijd een verrassend bier van OverWorks schenken.

Over Bier&cO

Bij Bier&cO houden we ervan om de dingen net wat anders te doen. We zijn niet bang nieuwe wegen te betreden. Vanaf eind jaren tachtig smokkelden we als eersten een lading Belgisch abdijbier voor onze krakersvrienden naar Nederland. Het begin van een groot avontuur. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een van Europa’s grootste importeurs, bouwen we iedere dag aan sterke merken en vormen we hét kenniscentrum van unieke dranken. Het is onze missie om een ieder de beste ambachtelijk gebrouwen dranken te laten proeven.

Ben jij benieuwd hoe de speciaalbieren van BrewDogs OverWorks proeven? Bier van OverWorks zal vanaf mei verkrijgbaar zijn bij gespecialiseerde cafés, bierproeflokalen en zorgvuldig geselecteerde bierwinkels en slijterijen. Bier&cO is de trotse importeur en distributeur van BrewDog en OverWorks in Nederland.

Cookie instellingen