Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brooklyn Lager nu ook te koop in Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brooklyn Lager nu ook te koop in Nederland

18 juli 2014 om 16:21

Brooklyn Lager is vanaf nu ook te koop in Nederland.

Bieren van de New Yorkse bierbrouwerij Brooklyn Brewery zijn als eerste bij de Beertemple in Amsterdam verkrijgbaar.

Brooklyn lager bottle

Brooklyn Lager

Beertemple Op donderdag 17 juli werd officieel het eerste glas Brooklyn Lager geschonken in Nederland. Hiermee zette de beroemde New Yorkse bierbrouwerij Brooklyn Brewery voet op Hollandse bodem. De lancering in BeerTemple te Amsterdam werd begeleid door Claire Moyle, export manager van Brooklyn Brewery. Brooklyn Lager, het vlaggenschip van de brouwerij, is nu te proeven in cafés verspreid over het hele land.

Craft beer steeds populairder

Terwijl de consumptie van industrieel gebrouwen bier ook in de Verenigde Staten daalt, zien ‘Craft Beer’ brouwers, zoals Brooklyn Brewery, een alsmaar groeiende vraag bij de consument. Brooklyn Brewery is uitgegroeid tot een gerespecteerde brouwerij die wereldwijd een plek heeft veroverd in het assortiment van speciaalbieren. Bovendien streeft de brouwerij er naar dat consumenten lang kunnen genieten van hun bier. Daarom geloven zij in de unieke ‘4 Pint Rule’: het bier moet zó smaakvol en uitgebalanceerd zijn dat de drinker vier glazen wil en kan drinken.

Lees ook

Brooklyn Lager favoriet bij inwoners van New York

Vandaag de dag is Brooklyn Lager dé hit van Brooklyn Brewery en is dit bier uitgegroeid tot één van de favorieten van de inwoners van New York. Dit bier is ambachtelijk gebrouwen van het fijnste Duitse twee-rij gerstemout en is amberkleurig. Het bier heeft een krachtige moutsmaak, ondersteund door een frisse bitterheid en een bloemig hoparoma. De slok eindigt met een lichte karamelsmaak.

De aromatische kwaliteiten van het bier zijn het resultaat van de zogenaamde ‘dry-hopping’ techniek; een eeuwenoude traditie waarbij in het bier verse hop wordt geweekt tijdens een koude rijping. Dit levert een bijzonder verfrissend bier op met 5,2% alcohol. Brooklyn Lager is het perfecte gezelschap bij onder andere hamburgers, gefrituurde vis, varkensvlees van de barbecue en kazen als Manchego of boerencheddar.

Brooklyn brewery

Brooklyn Lager nu te koop in Nederland

De brouwerij staat symbool voor de stijgende populariteit van de hippe New Yorkse wijk Brooklyn. Vanaf gisteren kunnen ook Nederlanders zichzelf op Brooklyn Lager trakteren. Speciale bierhandel Bier&cO introduceerde dit beroemde speciaalbier op 17 juli in Nederland. Zowel doorgewinterde bierliefhebbers als nieuwsgierige consumenten kunnen dit bier nu zelf proeven bij deze cafés:

Alphen aan de Rijn: Hendrick’s Pub.
Amsterdam: Bar Brouw I, BeerTemple, Brooklyn hotel, De Biertuin, De Waterkant, Dopey’s Elixer, Flamingo, Mossel & Gin en Smokin’ Barrels.
Arnhem: Sugar Hill.
Den Bosch: ’t Paultje.
Groningen: Het Concerthuis.
Middelburg: Brooklyn Middelburg.
Woerden: Café Victoria.

Cookie instellingen