Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwbrood met bostel van Oedipus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwbrood met bostel van Oedipus

28 september 2016 om 10:00

BrouwBrood is een startup die de twee ambachten van het bakken van brood en het brouwen van bier samenbrengt. 

Een brood gemaakt met de granen-reststroom van bierbrouwerij Oedipus.

Brouwbrood ism Oedipus
oude oedipus logo
Oedipus header image

De hoogwaardige reststroom van Oedipus Brewing wordt verwerkt en bespaart de bakkerij een kwart van de nieuwe grondstoffen in brood. Hiermee zet BrouwBrood een eerste stap naar de circulaire economie binnen beide productgroepen.

Bierbostel

Het speciale ingrediënt is bierbostel. Dit zijn de granen die tijdens het brouwproces gebruikt zijn en normaal gesproken worden weggegooid of aan vee wordt gevoerd.

Lees ook

Bierbostel bevat relatief minder suikers, meer voedingsvezels en meer eiwitten dan het gebruikelijke broodmeel. Dit maakt BrouwBrood een gezond alternatief voor normaal brood. Hoe het smaakt, is vanaf morgen uit te vinden bij Oedipus en Hartog’s Volkoren.

BrouwBrood werkt alleen samen met lokale partijen, op dit moment nog alleen in Amsterdam. In de toekomst zal zij dit concept uitrollen in andere steden.

Brouwbrood proeven

Wil jij het brouwbrood zo spoedig mogelijk proeven? Deze week start de verkoop in het proeflokaal van Oedipus en bij Hartog’s Volkoren. Daarna vindt uitbreiding plaats naar horecagelegenheden in heel Amsterdam.

Brouwbrood in samenwerking met Oedipus

Cookie instellingen