Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oedipus Brewing

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oedipus Brewing

Oedipus Brewing is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 19 bieren in het assortiment.

Oedipus header image
Oedipus Mannenliefde Saison
Oedipus Mama

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Oedipus Brewing

Oedipus Brewing heeft 19 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Oedipus Brewing!
 • Oedipus Mannenliefde - Saison - 6,5%

  Mannenliefde heeft de volgende smaken: bitter, fruitig, karamel, citrus en kruidig. Mannenliefde wordt gebrouwen met o.a. Szechuan peper, citroengras, Sorachi ace hops (drooghop).

 • Oedipus Mama - Pale Ale - 5%

  Oedipus Mama is een American Pale Ale van Oedipus Brewing uit Amsterdam. Het is een hoppig en fris bitter bier met een alcoholpercentage van 5%.

 • Oedipus Thai Thai Tripel - Tripel - 8%

  Thai Thai van brouwerij Oedipus is een speciaalbier waarbij de ingrediënten: Wortels, koriander, chili pepers en sinaasappel schillen zijn toegepast. Door deze samenstelling van ingrediënten heb je een compleet Thais gerecht in je glas, vandaar de naam Thai Thai.

 • Oedipus Panty Stout - Stout - 6%

  Panty van Oedipus Brewing heeft krachtige smaken van gerstemout, roggehout, hop en gist. Het is een stevig bier met geroosterde chocoladesmaken, maar is niet zoet. Er is gebruikgemaakt van American Cascade-hop en roggemout wat zorgt voor dropachtige aroma's en het bier is gefermenteerd met een American Ale-giststam, waardoor de smaak clean en droog is.

 • Oedipus Gaia - India Pale Ale - 7%

  Gaia IPA van Oedipus Brewing heeft een fruitige geur. Zodra je aan het bier ruikt, ruik je citrusvruchten, een vleugje perzik en een lichte bloemengeur. De perzik en de citrusvruchten komen ook terug in de smaak. Naast de perzik en citrusvruchten proef je ook wat mandarijn en abrikoos.

 • Oedipus Polyamorie - Berliner Weisse - 5%

  Dit speciaalbier van Oedipus Brewing is een blend van een Berliner Weisse en American Pale Ale. Licht zurig en een tropisch fruit smaak door de Citra en Amarillo hop.

 • Oedipus Pais Tropical - India Pale Ale - 4,3%

  De Oedipus Pais Tropical is een Session IPA, laag in alcohol en vol van smaak. Met Simcoe, Citra, Moaïc en Manderina Bavaria erg lekker tropisch in geur en smaak.

 • Oedipus Strip Witbier - Wit - 5%

  Oedipus Strip Witbier is een licht en verfrissend speciaalbier. Dit bier van Oedipus Brewing is gebrouwen met koriander en citrusschil. 

Achtergrond informatie

Paul Brouwers, Alexander Johannes Mager, Rick Nelson van den Berg en Sander Coenraads Nederveen hadden 2 jaar  thuisbrouwervaring toen ze in 2012 besloten om het wat commerciëler aan te pakken. Zij begonnen op hun kantoor in de Westzaanstraat 5 te Amsterdam met zgn. testbatches om deze vervolgens te laten brouwen bij grotere brouwerijen als De Molen Bodegraven en Anders! in Belgie.

Update 2016

Oedipus Brewing is nu gevestigd in Amsterdam Noord aan het Gedempt Hamerkanaal. Hier wordt gebrouwen en je kunt het ook bezoeken om de Oedipus biertjes te proeven (donderdag t/m zondag).

Lees ook

Oedipus Brewing en tap room

Oedipus Brewing in het nieuws

 • Man proeft bier tijdens de Brussels Beer Challenge 2020

  Brussels Beer Challenge 2020: 'De Covid-editie'

  Verschillende speciaalbieren wisten afgelopen week de jury te overtuigen tijdens de Brussels Beer Challenge 2020. Brasserie Dupont werd verkozen als beste brouwerij en 'Vriend of vijand' van Browar Rockmill was het beste bier van de competitie.

 • Radio Oedipus van de Amsterdamse speciaalbierbrouwerij Oedipus Brewing

  Brouwerij Oedipus lanceert Radio Oedipus

  Brouwerij Oedipus start met een online radioserie, Radio Oedipus. Het Amsterdamse biermerk gaat in gesprek met lokale en internationale smaakmakers die hen inspireren.

 • Oedipus bier

  Oedipus betrekt het Javaplein Badhuis in Amsterdam

  De Amsterdamse brouwerij Oedipus Brewing zal in 2020 het Javaplein Badhuis betrekken. In het iconische gebouw in Amsterdam Oost zal straks Oedipus speciaalbier worden gebrouwen.

Deel deze pagina over Oedipus Brewing via: